E-sport MotoGP

A Lenovo lett a MotoGP legújabb e-sport partnere

A világméretű technikai óriás a Dornával kötött szerződést követően csatlakozik a leggyorsabb kétkerekű versengéshez, illetve annak e-sport sorozatához. Innentől kezdve a bajnokság játékosai a cég nagy teljesítményű gépein küzdhetnek meg egymással.
Az e-sport hihetetlen fejlődésének újabb állomásához érkeztünk el, ugyanis a Dorna bejelentette, hogy többéves szerződést kötött a Lenovóval a MotoGP e-sport bajnokság kizárólagos technológiai támogatásáról. Ez alapján a technikai óriásvállalat nemcsak kizárólagos szállítója lesz a bajnokság eseményein használatos számítógépeknek – Lenovo Legion Y720 Cube –, hanem az ehhez szükséges monitoroknak – Lenovo Legion Y25f Gaming – és fejhallgatóknak – Lenovo Y Gaming Surround Sound – is.

"Az e-sport az egyik leggyorsabban növekvő terület a játék és a sport világában, amely globálisan egyre több rajongót vonz. Cégünk lépése, amellyel a Dorna MotoGP e-sport bajnokságát támogatjuk, egy természetes folytatása annak, hogy évek óta technológiai partnerei vagyunk a világbajnokságnak” – fogalmazott Gianfranco Lanci, a Lenovo elnök-vezérigazgatója.

A felek abban bíznak, hogy ez az együttműködés új magasságokba emeli majd az így is világszerte egyre népszerűbb sorozatot, melyben elképesztő nyereményekért küzdhetnek meg egymással a versenyzők. Maga a bajnokság nyolc, élőben követhető elődöntőből, és az év vége felé egy döntőből fog állni. Olyan helyszíneken csapnak össze a versenyzők egymással, mint például a misanói Marco Simoncelli Circuit (szeptember), vagy a madridi Movistar eSports Center (október), míg a döntőt a MotoGP-szezon utolsó állomásán, Valenciában rendezik majd meg.

„Kifejezetten örülünk a Lenovo ilyen szerepvállalásának, hogy a cég részévé vált a MotoGP e-sport bajnokságának. Ennek köszönhetően a világ legjobb játékosai a legjobb technikai háttérrel küzdhetnek egymással az elődöntőkben és a nagy döntőben is” – mondta Pau Serracanta, a Dorna Sports ügyvezető igazgatója.

Fotó: MotoGP.com


Hozzászólások