TCR

A M1RA mindkét pilótája bekerült a Hyundai tehetségprogramjába

Megnevezte a Hyundai Motorsport a korábban bejelentett Junior programjába beválasztott autóversenyzőket. A gyártótól hivatalos támogatást kapó öt tehetség közé a M1RA mindkét 2019-es versenyzője, Nagy Dániel és Luca Engstler is bekerült, akik a hétvégén a Hungaroringen kezdik meg a szezont az Európa-kupában.
A Hyundai Motorsport április elején jelentette be, hogy megalapítja a Junior versenyző programját, amelybe 24 éves kor alatti, tehetséges, i30 N TCR-t vezető pilótáknak van esélyük bekerülni. A dél-koreai márka modellje szerint a kategória csúcsát jelentő WTCR-ben gyári versenyzők indulnak, mint például a címvédő Gabriele Tarquini és Michelisz Norbert. Ehhez a szinthez kerültek közelebb a hivatalos Junior pilóták a Hyundai Motorsporttal való minden eddiginél szorosabb kapcsolatuknak köszönhetően.

„A Junior programunk első évében különlegesen tehetséges pilótáknak adunk lehetőséget, és izgatott vagyok, hogy támogathatjuk őket. Mindannyian potenciális futamgyőztesek ebben a szezonban, és azzal a segítséggel, amit biztosítunk számukra, biztos vagyok benne, hogy kiváló szezonjuk lesz 2019-ben. Ha pedig így fejlődnek tovább, egy napon a WTCR-ben vezethetik győzelemre a Hyundait” – árulta el Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport igazgatója.

„Óriási szakmai elismerés Daninak és Lucának, hogy tagjai lettek a Hyundai Motorsport Junior programjának, és persze a M1RA-nak is hatalmas büszkeség, hogy az öt kiválasztott versenyző közé mindkét pilótánk bekerült. A magyar autósportnak is nagy siker, hogy újabb hazai tehetség került hivatalos kapcsolatba egy sikeres gyártóval. Ezen a szinten már minden versenyző célja az, hogy gyári pilótává váljon, és jó érzés látni, hogy segíteni tudjuk a tehetségeket ezen az úton” – fogalmazott Bári Dávid, a M1RA vezetője.

A 21 éves Nagy Dániel tavaly kezdett a M1RA színeiben versenyezni, és a dobogó második fokára állt fel a WTCR hungaroringi hétvégéjén, amivel az egész szezon legjobb szabadkártyás indulója lett. Teljes szezont a TCR Európa-kupába teljesített, amelyben a legtöbb dobogós helyezést gyűjtve az ötödik helyen zárta a rendkívül szoros idényt, és a hollandiai Assenben pályafutása első nemzetközi szinten aratott futamgyőzelmét ünnepelte.

A M1RA másik Junior programba bekerülő pilótája, a 19 éves Luca Engstler a 2019-es szezonra csatlakozott a magyar csapathoz, mint Németország egyik legnagyobb túraautós tehetsége. Ő tavaly megnyerte a TCR ázsiai bajnokságát, közben pedig a TCR Németországban a második helyen végzett három futamgyőzelmet elérve, közte az évad egyetlen tökéletes teljesítményét összehozva pole pozícióval, két-két győzelemmel és leggyorsabb körrel.

A két M1RA-versenyzőn kívül egy svéd testvérpár, Andreas és Jessica Bäckman került be a Junior programba, akik a Target Competition színeiben szintén a hétvégén a Hungaroringen rajtoló Európa-kupában versenyeznek. Az ötödik kiválasztott a TCR Ázsiában induló Daniel Miranda lett. A Hyundai Motorsport tájékoztatása szerint a Junior versenyzők mentorként tekinthetnek a gyártó WTCR-ben szereplő hivatalos pilótáira, és különböző fejlesztő képzéseken vehetnek majd részt idén.

M1RA Press Office


Hozzászólások