Formula-E

A Mercedes kettős győzelmével Vandoorne szerezte meg a Formula-E idei szezonjában a második helyet

A belga első diadalát aratta a kategóriában.
Az utolsó időmérő edzés után természetesen az utolsó futamra került sor a Formula-E 2019-20-as szezonjában. A pole-ból ezúttal Stoffel Vandoorne rajtolhatott, és nagyon szépen meg is őrizte a vezetését Sebastien Buemivel szemben, miközben hátrébb Nyck de Vries megelőzte René Rastot. A top10-ben ekkor az említetteken kívül, Edoardo Mortara, Robin Frijns, Alex Lynn, Sergio Sette Camara, Lucas di Grassi és Neel Jani autózott.

Néhány kör múlva mindkét Mercedes felhasználta a támadó módját, és ezzel a csillagos márka holland pilótája fel is jött a belga csapattárs mögé, azonban az erősítés felvételét későbbre halasztó Buemi könnyedén visszaszerezte a második helyet. Az élmezőny elég meglepő módon nagyjából a futam felénél elhasználta a második lehetőségét is, de végül ugyanez maradt a top3 sorrendje, miközben hátrébb di Grassi spórolt a támadó móddal, és csak akkor indult meg előre, amikor az előtte lévők már elhasználták a plusz energiájukat, Oliver Rowland pedig kiesett.

Szerencsére az utolsó körökre is maradtak izgalmak, ugyanis az egy ideig tartalékoló de Vries nagy nehezen átrágta magát Buemin, és ezzel bebiztosította csapattársának a bajnoki második pozíciót, miközben hátrébb Frijns és Maximilian Günther vezette ki egymást, ezzel pedig Jean-Eric Vergne jött fel a bajnoki tabella harmadik helyére. Vandoorne komolyabb harc nélkül nyert de Vries és Buemi előtt, és ezzel ő lett a második Antonio Felix da Costa mögött a bajnokságban (ráadásul úgy, hogy tegnap még csak kilencedik volt). Rajtuk kívül Rast, Sam Bird, di Grassi, a 21. helyről feljövő Vergne, Lynn, da Costa és Mortara szereztek pontot.

A Formula-E innentől kezdve már világbajnokságnak fog számítani az új idénytől, mely 2021 januárjában startol majd.

A futam végeredménye: Fotó: ABB Formula E Twitter


Hozzászólások