MotoGP

A Tech3-t lenyűgözte Espargaro debütálása

Pol Espargaro újdonsült főmérnöke, Nicolas Goyon, igen elismerően beszélt az újdonsült Moto2-es világbajnok királykategóriás debütálásról, amely során a spanyol versenyző leginkább a féktávokon teljesített igen meggyőzően.
„Már most kiválóan fékez. Rengeteget dolgoztam Superbike versenyzőkkel egészen a kezdeti fázistól a teljes terhelésig és azt kell mondjam, hogy a fékezéseknél már most majdnem elértük a maximumot. Valenciában az első kanyar előtt már most úgy fékezett, mint a többi yamahás. Ezen kívül a kigyorsításoknál képes volt minél előbb felállítani a motort, ami lehetővé teszi számára, hogy az abroncs azon részét használja, amely igazán tapad. Folyamatosan javított a stílusán és az íveken, emellett pedig igen boldognak tűnt, az egész pedig olyan természetesnek.” – dicsérte Espargarót Goyon. „Amikor először leszállt a motorról, akkor megjegyezte, hogy hihetetlen mennyire könnyű. A motor megáll és kanyarodik, vagyis koránt sem olyan vadállat, mint amire ő számított. Ami azonban lenyűgöző, az az, amilyen szögben Pol bedönti a motort. Soha nem láttam még ilyesmit, de szerintem a Yamahánál sem.”
„A legmagasabbra tettük a lábtartókat, mivel az összes kanyarban leért. Pol is azt mondta, hogy sosem tudott még motort ennyire bedönteni és minél inkább teszi ezt, annál inkább kanyarodik a gép.” – magyarázta a 2013-as Moto2-es világbajnok új főmérnöke. Pol Espargaro a valenciai teszt utolsó napját a hatodik leggyorsabbként zárta 1,3 másodperccel az éllovas Marc Marquez mögött. A spanyol motoros az összes ducatis versenyzőt maga mögé utasította, akiknek értelemszerűen jóval nagyobb tapasztalatuk van a királykategóriában, igaz a Yamahát és a Ducatit a technikai színvonal szempontjából elég nagy különbségek választják el egymástól. A MotoGP fellépő pilóták esetében minden alkalommal elhangzik, hogy általában a fékekhez, a Bridgestone abroncsaihoz és az elektronikához való alkalmazkodás jelenti a legnagyobb kihívást. Úgy néz ki, hogy ezek közül az első két akadályt könnyűszerrel vette Espargaro, aki legközelebb februárban, Malajziában ülhet majd fel ismét a Yamahájára.


Hozzászólások