MotoGP

„A Tech3 megháromszorozza a KTM fejlődési ütemét”

Legalábbis így véli Pol Espargaro, aki Johann Zarco és Dani Pedrosa érkezésétől, valamint Herve Poncharal alakulatának márkaváltásától is óriási előrelépést vár az osztrák gyártónál.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A KTM 2017 elején csatlakozott a MotoGP mezőnyéhez, s bár olykor a top10-be sikerült bejutniuk, sőt az idei valenciai idényzárón a kaotikus körülményeket kihasználva első dobogós helyezésüket is megszerezték, összességében még mindig az eredménylista második felében szoktak helyet foglalni. Bár Pol Espargaro ennek ellenére is elégedett az osztrákok eddig tapasztalt fejlődésével, a spanyol szerint ez jelentősen fel fog gyorsulni, köszönhetően Johann Zarco átigazolásának, Dani Pedrosa tesztversenyzői szerepkörének és mindenekelőtt a Tech3 márkaváltásának:

„Rengetegszer előfordult, hogy a teljes motort – a blokkot, a vázat, a lengővillát – megváltoztattuk a versenyhétvégék során. Pedig valójában elég őrült ilyeneket csinálni a nagydíjhétvégéken. De ezt kellett tennünk, és én is kértem ezt, nem voltam ellene” – magyarázta Espargaro a Motorsport.com hasábjain. „Ez nyilván megnehezíti és keményebbé tette az életünket, de azzal, hogy jövőre itt lesz Johann, Dani és a teljes Tech3 csapat, rengeteget fog segíteni. A Tech3 alakulatának ugyanolyan specifikációjú motorjai lesznek, mint nekünk, ugyanazok az információk állnak majd rendelkezésünkre, ugyanazokat fogják tesztelni, ez pedig azt fogja eredményezni, hogy kétszer vagy háromszor gyorsabban fogunk fejlődni.”

Espargaro hozzátette: a KTM számára a legfontosabb, hogy rajta kívül ne csak egy gyors versenyző legyen a csapatban, mint volt idén Bradley Smith esetén, hanem több is, és pontosan ez fog megvalósulni Zarco és Pedrosa érkezésével, valamint Hafizh Syahrin és Miguel Oliveira márkaváltásával. Utóbbiak kapcsán biztos benne a korábbi Moto2-es világbajnok, hogy annak ellenére, hogy a valenciai és a jerezi teszteken is rendre a leglassabbak voltak, idővel felveszik majd a ritmust és ráéreznek az RC16-osra, így ők is az osztrák gyártó segítségére lesznek.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások