MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

A Yamaha még a 2022-es szezonnyitó előtt hosszabbítani szeretne Quartararoval

A hangvillások nem szeretnék kivárni azt, hogy szezon közben kelljen világbajnok motorosuk megtartásán dolgozni, így Quartararot még a holtszezon soron megkínálják egy kétéves szerződéssel.
Forgó Ariel János 2021.12.07. 00:37:39
Olvasási idő: 2 perc
Fabio Quartararo szerződése a 2022-es szezon végén jár le a Yamahával, elnézve pedig az utóbbi időben nyújtott teljesítményét, nem csoda, hogyha más gyártók is szemet vetettek a franciára. A regnáló világbajnok menedzsere még korábban elmondta, hogy két ajánlatuk is van – a Yamahán kívül persze – melyekből a legfrissebb hírek szerint az egyik a Ducati. A hangvillásoknak tehát lépniük kell, ha nem szeretnék elveszíteni legjobb versenyzőjüket, ennek érdekében pedig mihamarabb szeretnék dűlőre vinni a tárgyalásokat és egy kétéves, 2024 végéig szóló hosszabbításban megegyezni Quartararoval. Ezt Lin Jarvis, a Yamaha Motor Racing igazgatója is megerősítette, mondván szeretnék elkerülni a szezon közbeni tárgyalás komplikációit. Ennek jegyében a Yamaha már a 2022-es katari szezonnyitó előtt hosszabbítani kíván Quartararoval.
 
Már csak emiatt is rengeteg múlik tehát a télik teszteken, hiszen a 22 éves motoros az utóbbi időben egyre többször adott hangot elégedetlenségének a Yamaha YZR-M1 versenyképessége kapcsán. A francia szerint a japán versenygép erőforrása egyszerűen túl gyenge, jóval erősebb motorblokkra lenne szükségük annak érdekében, hogy az egyenesekben például a Ducatival fel tudják venni a versenyt. Emellett a novemberi jerezi tesztet követően Quartararo úgy fogalmazott, hogy bár rengeteg újítást kipróbált, mégsem tapasztalat érdemi fejlődést a motor kapcsán. A Yamahának tehát az M1-es fejlesztése lehet talán a kulcs Quartararo megtartása kapcsán, igaz még ebben az esetben sem mehetnek biztosra. A francia motoros menedzsere például korábban azt is kifejtette, hogy szerinte akár csak márkán is belül is az emberi tényező, vagyis Quartararo tudása adta a különbséget, nem pedig a Yamaha kiemelkedő csomagjának köszönhetően nyertek futamokat. Ezt az álláspontot figyelembe véve a Yamahának alaposan meg kell majd dolgoznia azért, hogy maradásra bírják a világbajnokot, pláne, hogy azt sem tudni, hogy a feljebb már említett másik két ajánlat vajon mennyire lehet csábító számára.

Fotó: Monster Energy Yamaha MotoGP
Forgó Ariel János
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast