A Yamaha visszaléptette Viñalest az Osztrák Nagydíjtól!

Maverick Viñales nem fog részt venni a második Red Bull Ring-i futamon.
P1race.hu 2021-08-12 13:37:59
A Yamaha csütörtök délelőtt adott ki egy egészen megdöbbentő sajtóközleményt: visszavonták Maverick Viñales nevezését az Osztrák Nagydíjra. A spanyol versenyző és a hangvillás márka között már korábban megromlott a kapcsolat, amit az is jelzett, hogy bár 2022-re is érvényes szerződésük volt, közös megegyezéssel ezt felbontották, és Viñales már 2021 végén távozik a gyári Yamaha csapattól. A mai közlemény fényében azonban azt sem tartható kizártnak, hogy már a szezon végét sem várják meg. A csapat állítása szerint Viñales olyan módon bánt az YZR-M1-essel a múlt hétvégi Stájer Nagydíjon, hogy az súlyos károkat okozhatott volna a motorblokkban, ezáltal pedig saját magára és a többi versenyzőre is veszélyt jelenthetett volna. Viñalest nem pótolják a hétvégén, a továbbiakról később döntenek.
Íme a Yamaha sajtóközleménye:

„A Yamaha sajnálattal közli, hogy a Monster Energy Yamaha MotoGP csapat visszavonta Maverick Viñales nevezését a hétvégi Osztrák Nagydíjról. A távollét annak a következménye, hogy a versenyzőt felfüggesztette a Yamaha, miután szabálytalan módon használta a motorkerékpárt a múlt hétvégi Stájer Nagydíjon.
A Yamaha azután hozta meg ezt a döntést, hogy az elmúlt napokban alaposan kielemezte a telemetria-adatokat. A Yamaha úgy látta, hogy a versenyző tettei jelentős károkat okozhattak volna az YZR-M1 motorblokkjában, ami komoly veszélybe hozhatta volna őt és a versenyzőtársait a pályán.
Az Osztrák Nagydíjon nem fogják helyettesíteni a versenyzőt. Az elkövetkező versenyekre vonatkozó döntéseket a helyzet további kielemzése, valamint a Yamaha és a versenyző közötti további megbeszélések után fogják meghozni.”


Fotó: MotoGP Media
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast