Superbike

A yamahás versenyzők pozitívan értékelték az ausztrál hétvégét

A fiatal török Razgatlioglu első Yamahás versenyét győzelemmel zárta, valamint egész hétvégén biztató formát mutatott. Holland csapattársa ugyan nem került fel a dobogóra, de versenyképesnek érzi magát.

Jól indult a szezon Toprak Razgatlioglu szempontjából, habár az utolsó versenyen nem szerzett pontot, de ezen kívül egy győzelmet, és egy második helyet mutat fel, valamint nagyon biztató volt a versenytempója. Michael van der Mark ugyan nem ért el dobogós helyezést, de két versenyen is az élen harcolt, és úgy érzi a forduló végére tudott fejlődni.

A török versenyző szavait a WorldSBK.com idézi: „Remekül kezdtük a szezont. Az előző két évben nem voltam itt gyors, de most mi végeztünk az élen, az első futamon. A sprintverseny nem volt rossz, – egész jó volt - de túl sok volt a kerék kipörgése az utolsó körben, így Johnny (Rea – a szerk.) megelőzött az utolsó kanyarban. A másik futamon, a hosszú versenyen kivártam, majd négy körrel a vége előtt megelőztem Loris Baz-t, aztán elindultam a dobogóért, de vége lett a versenyemnek. Összességében elég jó versenyhétvége volt, sajnos nem volt szerencsém az utolsó futamon. Lehet, hogy nem nyertem volna meg, de harcban lehettem volna érte.”

A holland versenyző pedig a következőket mondta a Phillip Island-i versenyekről: „A Superpole versenyen nem voltam elég magabiztos, nem éreztem jól magam a motoron, így ez tíz kör szenvedés volt. Nagyon csalódott voltam, mert szombaton minden jól ment, csak nem volt szerencsém az utolsó kanyarban. Az utolsó versenyre találtunk egy jó beállítást, és jól sikerült a rajtom. Hogy őszinte legyek, minden terv szerint ment, próbáltam valamelyest lassítani, így pedig vigyázni a gumikra. Minden jól ment két körrel a végéig, amikor a többiek elkezdték nyomni körülöttem. Aztán én is elkezdtem gyorsítani, de nem volt már elég a tapadás a visszatámadáshoz. Elég kár, de úgy gondolom, boldognak kell lennünk azzal, hogy jó volt a tempó, valamint, hogy az első pillanattól kezdve versenyképesek voltunk.”

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások