Egyéb motorsport

A YART Yamaha a pole-ban a Slovakia Ringen

A Broc Parkes, Marvin Fritz, Niccolo Canepa trió érte el a legjobb átlagidőt a csütörtöki kvalifikációkon, megelőzve az F.C.C. TSR Honda és a Suzuki Endurance Racing Team csapatát.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Néhány héttel a Le Mans-i 24 órás után a Slovakia Ringen folytatódik a FIM endurance-világbajnokság 2018/2019-es idénye, méghozzá rendhagyó időrenddel, köszönhetően annak, hogy ezen a hétvégén randevúzik ugyanott a WTCR mezőnye is. Csütörtökön így máris mindkét időmérőre sor került a motorosok számára, az időjárás azonban nem volt kegyes hozzájuk: az első kvalifikáción végig esett az eső, a másodiknak a végén azonban már kisütött a nap és száradásnak indult az aszfalt.
 
A kora délutáni tréning etap után még a Honda Endurance Racing vezette az eredménylistát, ám a javuló körülmények között végül a YART Yamaha hármasa – Broc Parkes, Marvin Fritz, Niccolo Canepa – érte el a legjobb átlagot, így ők indulhatnak a pole-ból a nyolcórás versenyen. A legjobb kör azonban nem az ő nevükhöz fűződik, azt ugyanis Mike di Meglio futotta meg 2:07,823-mal, ennek is köszönhetően az F.C.C. TSR Hondáé (Di Meglio mellett Josh Hook és Freddy Foray megy még itt) a második rajthely.
 
A harmadik pozíciót a Suzuki Endurance Racing Team (Vincent Philippe, Etienne Masson, Gregg Black) szerezte meg, megelőzve a már említett Honda Endurance Racinget (Sebastien Gimbert, Randy de Puniet, Yonny Hernandez) és az őket Le Mans-ban nagy csatában legyőző Team SRC Kawasakit (David Checa, Jeremy Guarnoni, Erwan Nigon). A legjobb privát egység Fany Gastro BMW Motorrad by Mercury Racing lett a maga hatodik helyével, míg a Superstock-kategóriában a Team 33 Coyote Louit Moto végzett az élen, ami 11. rajtpozíciót jelent számukra. A Slovakia Ring-i 8 órás szombaton 12 órakor startol, s az Eurosport 2 szünetekkel ugyan, de élőben közvetíti.
 
Az időmérő edzések összesített végeredménye:

Fotó: FIM EWC Media


Hozzászólások