Formula-E

Agag: „Élő sportesemények kellenek, hogy az emberek otthon maradjanak”

A Formula-E alapítója szerint zártkapus futamokat kellene rendezni, hogy ezzel otthon lehessen tartani az embereket.
A továbbra is tomboló koronavírus-járvány miatt továbbra is csak elvétve láthat az ember élő sportközvetítéseket a televízióban, azonban Alejandro Agag, a Formula-E megalapítója, és a 2021-ben induló Extreme-E első embere elmondta, hogy szerinte ennek nem feltétlenül kellene így lennie. Szavait a Motorsport.com szakoldal idézi: „Szerintem minél hamarabb újra el kellene indítani a sporteseményeket. Nem számít, hogy zártkapusak, hogyha az otthoniakat tudjuk ezekkel szórakoztatni. Ha van foci, ha van motorsport, akkor okot adunk nekik otthon maradni. Ha nem kapnak semmi újat, semmi szórakoztatót, akkor nagyobb a kockázata annak, hogy megszegik a kijárási korlátozásokat. Nagyon fontos a sport szerepe.”

„Elég szomorú lenne, ha a zártkapus sportesemények lennének a jövő, de rövidtávon ez az egyetlen megoldás. Én azért gondolom ezt, mert legalább így adunk valamit a szurkolóknak. A sportnak megvan a maga szociális funkciója ebben a nehéz időszakban, ezért szerintem minél hamarabb tenni kellene valamit.”


Amikor arról kérdezték, hogy az újonnan induló elektromos szériát befolyásolja-e a koronavírus, ő így felelt: „Amikor megterveztük az Extreme-E-t, akkor nem gondoltuk, hogy bármiféle járvány jöhet, de szerencsére ez egy elég biztonságos sport, hiszen nincsenek nézők a versenyeken. Emberek nélkül konkrétan veszély nélkül lehet kipróbálni dolgokat.”

Fotó: Formula-E Media


Hozzászólások