MotoGP

Agostini: „Marquez mindegyik motorral képes nyerni”

Az olasz legenda biztos benne, hogy Marc Marquez a legjobb a jelenlegi mezőnyben, és úgy gondolja, nem lenne szüksége márkaváltásra ahhoz, hogy ezt bizonyítsa.
Marc Marquez a tavalyi szezonban nyolcadik világbajnoki címét szerezte meg, amely a hatodikat jelentette a királykategóriában. Marquez hetedik évét töltötte tavaly a MotoGP-ben, és mindössze 2015-ben nem ő lett a bajnok, ezen kívül minden szezonban az élen végzett. A spanyol versenyző statisztikája lenyűgöző, de sokan azért támadják, mert mindvégig a Repsol Honda csapatában versenyzett, és sokak szerint azzal mutathatná meg az igazi erősségét, ha csapatot váltana és úgy is a győzelemért harcolna. Giacomo Agostini szerint azonban nem szükséges Marqueznek gyártót váltania ahhoz, hogy bizonyítsa, ő a legjobb. A MotoGP legenda szavait a Crash.Net idézi:

„Nem gondolnám, hogy Marcnak szüksége lenne arra, amit sokan mondanak, hogy átüljön egy másik motorra, egy másik márkával versenyezzen, hogy bebizonyítsa, ő a legjobb, mert ezt most is megmutatja a pályán. Mindannyian tudjuk, hogy ő a legjobb, és azt is, hogy mindegyik motorral nyerne. Senki nem mondhatja, habár már hallottam ilyet, hogy Marc a Honda miatt nyer. Nem a Honda nyer, hanem Marc teszi győztessé a Hondát. És ebben a tekintetben úgy érzem, hogy sok másik motorral is képes lenne nyerni.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások