MotoGP

Agostini: „Minden éjszaka rettegek”

A tizenötszörös világbajnok az Olaszországban kialakult krízist elemezte rendkívül részletesen, és nem győzte kiosztani azokat, akik kint járkálnak az utcákon.
A 77 éves Giacomo Agostini már annak a korosztálynak a tagja, melyre a koronavírus kimondottan veszélyes. A legenda most a saját szemszögéből mesélt az Olaszországban tomboló járványról, amely miatt naponta több százan vesztik életüket. Szavait a Crash.net szakoldal idézi: 

„Borzalmas ez a helyzet. Úgy döntöttem, hogy hazautazom Bergamóba és házi karanténban töltöm az időt, mert rengeteg időt töltöttem itt az életem során, és nem akarok elmenni. A szituáció viszont kritikus. Minden éjszaka rettegek, amikor meghallom a mentők szirénáit. Nagyon szomorú vagyok, hiszen Bergamo az egyik központja a történéseknek. Sosem gondoltam volna, hogy 2020-ban ilyet kell majd átélnem: A katonák páncélozott járművekkel viszik el a koporsókat…”

A szomorúságának kifejtése mellett az olasz kritizálta azokat, akik még ilyen ínséges időkben is kimennek az utcára, ráadásul szerinte elég rosszul is indokolják meg a mászkálást.

„A betegek nagyon szenvednek, és sokan meghalnak sajnos. Én is félek egy kicsit, de bezártam magam a házba, és betartom a szabályokat, ahogy mindenkinek kellene. Nagy áldozatot kell meghozni, de együtt kell kimásznunk ebből a gödörből. Sokan hülyék sajnos, és azzal védekeznek, hogy ők egyedül vannak, pedig velem is ez a helyzet. Sokakat azért nem látogatnak, mert legalább a rokonok és ismerősök betartják a szabályokat. Ilyennel nem lehet ebben a helyzet védekezni. Mindenkinek személyesen kell meghoznia ezt az áldozatot, és csak az összefogással lehet megnyerni ezt a háborút a vírus ellen.”

„Jó érzés most visszaemlékezni a régi időkre. Egyszerűen szinte képtelenség elhinni, hogy ilyen szintű gyógyszerekkel és technológiával egy vírus térdre kényszeríti az emberiséget. Le fogjuk ezt is győzni, de a sok halott ember komoly bánatot okoz a világnak. Rengeteg idő fog eltelni, mire vissza tudunk térni majd a régi kerékvágásba. Ami a sporteseményeket és a nagydíjakat illeti, nem szabad egyelőre több tízezres tömegeket egy helyre vonzani, mert az egész világ krízishelyzetben van. Az a baj, hogy ha véget is ér a fertőzés, meg kell várni, hogy mindenki kigyógyuljon belőle. A srácok nem lesznek olyan fittek idén, de szerintem akkor is a legjobb nyer majd. Az egymás utáni versenyek megrendezése pedig fárasztó lesz, de lehetséges” – zárta a gondolatait.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások