MotoGP

Aleix Espargaro: „Úgy éreztem, mintha a Moto2-ben versenyeznék”

A spanyol a remek időmérő után végül nagyon visszacsúszott a futamon, és olyan problémákkal küzdött, amivel az előszezonban nem találkoztak.
Aleix Espargaro a szezon első két versenyén nem tudott célba érni, Brnóban pedig a 10. helyen zárt. Az Aprilia spanyol versenyzője az időmérőn még a negyedik helyet szerezte meg, a futamon azonban olyan problémákkal küzdött, amivel az előszezoni teszteken nem találkoztak, és nem érti, miért szenvedtek 2020 első három futamán. A spanyol szavait a Motorsport.com szakoldal idézi:

„A kerekek kipörgésén még javítanunk kell, hogy jobban tudjunk kigyorsítani a kanyarokban, de a legfontosabb, hogy a kanyartempót növeljük. Nem tudom, miért szenvedünk ezzel. A téli teszteken minden rendben volt, de Jerezben és Brnóban sem sikerült a féktáv után gyorsnak lennem. A KTM-ek teljesen más szintet képviseltek a kigyorsításon. Soha nem láttam még ilyet, talán az egyik évben Ausztriában, amikor a Ducatik verhetetlenek voltak. Amikor Oliveira, Binder vagy Pol megelőzött, úgy éreztem, mintha a Moto2-ben versenyeznék.”

„Összességében örülök, hogy az első két verseny katasztrófája után sikerült befejeznem a futamot. Brno az egyik legrosszabb pálya volt az elmúlt években számunkra, és most nem voltunk nagyon messze a dobogós helyektől. De ahogyan az időmérő után sejtettem, nem tudtam követni a többieket a futamon. Egy körön, amikor mindent bele kell adni, teljesen más a határ, mint a futamon.”


Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások