Superbike

Alex Lowes: „Felnyitotta a szemem, hogy mennyire jól dolgozik a csapat”

A brit versenyző beszélt a Kawasakiról, és hogy milyen tapasztalatokat szerzett a velük töltött pár hónap alatt. Úgy érzi, jó döntést hozott, hogy hozzájuk igazolt.
Alex Lowes, aki korábban egy futamgyőzelmet szerzett a Superbike világbajnokságon, idén első szezonját tölti a Kawasakinál Jonathan Rea csapattársaként, és már az első hétvégén sikerült versenyt nyernie. Tavaly még a Yamaha versenyzője volt, akikkel a bajnokságot a harmadik helyen zárta, az új csapatával pedig nagyon jól kezdte a 2020-as évet, és az első forduló után ő vezeti a bajnokságot. Lowes szerint a Kawasakival nagy előrelépést tett, és úgy gondolja, a jövőben még többet tud velük fejlődni, szavait a Motorsport.com idézi:

„Felnyitotta a szemem, hogy mennyire jól dolgozik a csapat, és biztos vagyok benne, hogy ez segít fejlődni a motorozásomban, és az eredményeimben is. Nagyon pozitív élmény együtt dolgozni velük, és megismerni őket, beleértve Jonathant is. Sok mindent nagyon jól csinál, ezért biztos tanulni fogok tőle jó pár dolgot. Nyilván csúszik a szezon, de a tesztek, és az első három hónap együtt nagyon jó volt. Télen jól éreztem magam a motoron, bár nem volt túl jó az időjárás, és kevés kört tudtam megtenni száraz pályán. Ezért úgy érzem, tudok még fejlődni, és jobban alkalmazkodni a motorhoz. Jó döntésnek érzem, hogy a Kawasakit választottam. Függetlenül attól, hogy mikor kezdünk, szerintem az élen fogok harcolni.”

A brit versenyző menedzsere, a 2003-as Superbike világbajnok Neil Hodgson is elmondta véleményét a Motorsport.com-nak, aki szerint Lowes esélyes lehet a jövőben a bajnoki címre, de nehéz lesz legyőznie Rea-t: „Realista vagyok. Phillip Island egy sajátos pálya, mindig jó versenyeket látunk ott. Az alapján, amit az évek során láttunk, nehéz azt kijelenteni, hogy Alex minden hétvégén jobb lesz Jonathannél. Alex menedzsere vagyok, de tudom, hogy mennyire jó Jonathan. Ahogyan látom, nagy előrelépés ez az év Alexnek, hogy a Kawasaki csapatába került, és ez egy tanuló év lesz neki. Ha tud harcolni Rea-vel, megnyer néhány versenyt, akkor úgy gondolom, jövőre lehet esélye a bajnoki címre. De valóban, Jonathan egy rendkívüli versenyző, nem szokott hibázni. Ezért a mostani helyzetben, Alex nem fogja lehagyni őt.”

Fotó: Kawasaki Racing


Hozzászólások