MotoGP

Alex Marquez: „Marc nem fog sok dolgot elmondani”

Az ifjabb fivér szerint ez azonban nem is baj, mert mindenkinek a maga útját kell járnia a MotoGP-géposztály és a királykategóriás motor kiismerésében.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Eddig két kétnapos tesztet teljesített a Repsol Honda versenyzőjeként Alex Marquez, aki 2020-ban bátyja, Marc Marquez csapattársa lesz a címvédő alakulatnál. A második, jerezi gyakorláson a 17. legjobb időt jegyezte a spanyol, aki éllovas testvérétől 1,4 másodperccel maradt el. Az újdonsült Moto2-es világbajnok speciális helyzetben van, hiszen családon belül található az a motoros, aki a legjobban ismeri a HRC MotoGP-s gépeit, ám Alex szerint a testvére nem fogja sok tanáccsal ellátni őt – de mindezt nem is bánja:

„Különleges érzés együtt lenni a pályán ezekkel a versenyzőkkel. Próbálok a lehető legtöbbet tanulni tőlük. Szerencsés voltam, hogy két körig Marckal együtt tudtam menni, egyszerre volt különleges és furcsa érzés, de idővel mindez megszokottá válik. Voltak beszélgetéseink testvérként egymással a kategóriával kapcsolatos kérdéseimről és kétségeimről. De már megmondta, hogy nem fog sok dolgot elmondani, mert látta, hogy néhány kanyarban gyors vagyok. Persze egy dolog, ha ezt mondják neked, és egy másik ezt megcsinálni. Végső soron rosszabb is lehet, ha túl sok információval lát el, mindenkinek a maga útját kell járnia” – idézi Alex Marquezt a Motorsport.com szaklap.

Az ifjabbik testvér egyébként egyelőre csak a 2019-es Hondát próbálhatta ki, amelyről az idény során többször is elmondta Cal Crutchlow és az azóta visszavonult Jorge Lorenzo, hogy nagyon nehezen vezethető. Alex Marquez ezt még nem tudta megerősíteni, mert kevés tapasztalatot gyűjtött a motorral:

„Nem lett volna értelme most kipróbálnom a 2020-as motort. Egyelőre azt próbálom feltérképezni, mi kell ahhoz, hogy gyors legyek és versenyzőként fejlődjek. Minden téren javulnom kell, különösen egy körön. Azt mondják, a Honda egy kritikus gép, de alkalmazkodnom kell. Amint megpróbálom a határokat feszegetni, elő fognak jönni a problémák, és akkor meg tudom mondani, hogy tényleg kritikus motor-e vagy sem. Ezen a télen Marc és Cal felelőssége a motor fejlesztése. A Honda tudja, min kell dolgoznia. Malajziában egy sokkal kiforrottabb gépünk lesz” – fogalmazott a kétszeres világbajnok, aki hozzátette: nem érez magán nyomást amiatt, hogy a MotoGP jelenlegi legsikeresebb istállójának színeiben kell majd debütálnia a legnagyobbak között.

Fotó: Repsol Media


Hozzászólások