E-sport MotoGP

Alex Marquez nyerte a negyedik virtuális versenyt, Rossi dobogós

A fiatal spanyol nagy csatában győzte le testvérét, a dobogó alsó fokára Valentino Rossi fért még fel. A MotoE futamát Matteo Ferrari nyerte.
Május 17-én, 15 órakor vette kezdetét a MotoGP negyedik virtuális versenye. A közvetítés az időmérő összefoglalójával kezdődött, ahol Fabio Quartararo végzett az élen, Alex Marquez és Francesco Bagnaia előtt, mögöttük Vinales, Rossi és Marc Marquez volt a sorrend.

A verseny a szokásos nyilatkozatok után vette kezdetét. A rajtot Quartararo kapta el a legjobban, de többen is elestek, míg a következő kanyarokban Rossi és Alex Marquez öszeértek, és az olasz is bukott. Az első kör végén a fiatal francia vezetett, mögötte pedig a két Marquez testvér zárkózott. Rossi a bukást követően gyorsan kapaszkodott, egy kör alatt már a negyedik helyre tört fel. A harmadik körben a versenyt vezető Quartararo bukott, így Alex Marquez kaparintotta meg az első helyet.

A verseny felénél Vinales próbált előrébb kerülni, aki két bukás után a hetedik helyet foglalta el. Az élen a fiatalabb Marquez testvér, és Quartararo vívtak nagy csatát, mögöttük Marc Marquez, Rossi és Mir volt a sorrend, utóbbit Lorenzo Savadori üldözte. Az élen Alex Marquez és Quartararo ütköztek a hetedik körben, majd mindketten elestek, így Marc Marquezé lett a vezető pozíció. Az utolsó körre kialakult egy hármas csata a győzelemért, a versenyt végül Alex Marquez nyerte bátyja előtt, a harmadik pedig Rossi lett, miután Quartararo elesett, és végül a negyedik helyen futott be. A további sorrend: Mir, Vinales, Bagnaia, Nakagami, Savadori, Rabat, Pirro.

A MotoGP futama után a MotoE versenye következett, melyet Matteo Ferrari kezdett meg a pole-pozícióból. A verseny az előző futamhoz hasonlóan tömeges bukással kezdődött, a rajtot a pole-ból induló Ferrari kapta el a legjobban, mögötte Eric Granado fordult el a második helyen. A verseny felénél a harmadik helyért zajlott nagy csata Medina és Casadei között, utóbbi pedig nem bírta a kemény küzdelmet és elesett. A futamot végül Ferrari simán nyerte, a második Granado, a harmadik Casadei lett. Mögöttük Medina, Simeon, Torres, Di Meglio, Tulovic és Aegerter sorrendben értek be a versenyzők.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások