MotoGP

Alex Marquez nyerte az első virtuális versenyt

A tavalyi Moto2 világbajnok végzett az élen az első virtuális futamon, mögötte Bagnaia lett a második, a dobogóra pedig Maverick Vinales fért még fel.
A Mugello-ban zajló futam közvetítése március 29-én, délután három órakor vette kezdetét, ahol tíz MotoGP versenyző is bejelentkezett az otthonából. A közvetítés első pillanataiban arról kérdezték őket, hogy hogyan készültek fel a versenyre, valamint milyen tapasztalataik vannak a videójátékokkal kapcsolatban.

A forduló egy ötperces kvalifikációval kezdődött, amit Aleix Espargaro rögtön egy bukással indított. Az első gyorskörök után Quartararo és Bagnaia voltak a leggyorsabbak, mindössze 63 ezredmásodperc választotta el őket. Az élen végül a francia végzett, aki tovább tudott javítani, mögötte Bagnaia, majd Vinales volt a sorrend. Az első ötbe még a Marquez testvérek fértek be.

A verseny azonnal az időmérő után kezdődött, az első kanyarban pedig a pole-ból induló francia, valamint Vinales is elesett. A későbbiekben Bagnaia és Alex Marquez vívott nagy csatát az első helyért, akik valamelyest elléptek a többiektől. A verseny közepe felé úgy tűnt, hogy Marc Marquez és Maverick Vinales összecsaphatnak a harmadik helyért, azonban mindketten bukást szenvedtek el. Az ötödik körben a második helyezett Bagnaia is elesett, így pedig Alex Marquez nagy előnyre tett szert az élen. A versenyt végül simán megnyerte a fiatalabbik Marquez, mögötte Bagnaia és Vinales végzett. A negyedik Quartararo lett, az ötödik helyen pedig Marc Marquez fejezte be a futamot. A további sorrend: Alex Rins, Joan Mir, Miguel Oliveira, Iker Lecuona, Aleix Espargaro.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások