TCR

Alex Morgan nyert vasárnap, Engstler pontszerző

Alex Morgan zsebelte be a győzelmet a TCR Europe oscherslebeni hétvégéjének második futamán Tom Coronel és Josh Files előtt. Luca Engstlernek ezúttal jobban alakult a versenye, és a pontszerző hetedik pozícióban intették le.
Még az első futam krónikájához tartozik, hogy változás történt a dobogós helyeken: az elsőként záró Bäckmant kizárták, mivel autója túl könnyűnek bizonyult a leintés utáni ellenőrzésen, a második helyen célba ért Panciaticit pedig utólag sújtották 30 másodperces időbüntetéssel, így az eredetileg harmadikként zárt Lloyd ölébe pottyant végül a győzelem.
 
Nos, a brit versenyzőnek a vasárnapi második futamon már kevesebb oka volt örömre: féltávnál ugyanis műszaki hiba miatt félre kellett állnia. Az első két sorból egyébiránt Morgan, Files, Coronel és Bauman indulhatott. A WTCR-ben is induló holland a rajtnál átugrotta a világbajnoki éllovast, az első négy helyen pedig további változás már nem is történt a verseny során. A magyar érdekeltségű pilótákat tekintve Engstler a hetredik helyig jött előre, ám az összetettbeli hátránya már 78 pontra rúg Files mögött két hétvégével az idény vége előtt. Szabó Zsolt ezúttal épphogy lemaradt a pontszerzésről a 16. helyével, Tenke Tamás pedig nem fejezte be a viadalt.

A futam közvetítése:Hozzászólások