Egyéb autósport

Alonso jövőre visszatér az Indy 500-ra a McLarennel

A Brazil Nagydíj szombati napján a wokingi istálló bejelentette, hogy 2019-ben ismét rajthoz állnak a legendás indianapolisi 500 mérföldes versenyen a tripla koronára hajtó spanyollal a volánnál.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Fernando Alonso 2017-ben már egyszer ellátogatott az Indy 500-ra, akkor a Formula-1-es Monacói Nagydíjat is kihagyta amiatt, hogy rajthoz állhasson az amerikai széria legpatinásabb versenyén. A spanyol vezetett is a futamon, végül azonban műszaki hiba miatt kiállni kényszerült. A kétszeres F1-es világbajnok, aki a szezon végén kiszáll a száguldó cirkuszból, már korábban egyértelművé tette, hogy szeretné megszerezni a tripla koronát, amelyre eddig csak Graham Hill volt képes, márpedig monacói sikere és Le Mans-i 24 óráson aratott győzelme már van, így csak az Indy 500 hiányzik neki.

Éppen ezért nem meglepő a McLaren szombati bejelentése, miszerint 2019-ben újra részt vesznek a legendás indianapolisi viadalon, méghozzá természetesen Alonsóval a volánnál. A wokingi alakulat közleménye „befejezetlen történetről” beszél, ám arról egyelőre nincs szó, hogy melyik csapattal összefogva vagy melyik motorgyártó partnereként szerepelnek majd a május végi versenyen. Alonso mindenesetre így nyilatkozott a hír kapcsán:

„Már egy ideje nyilvánvalóvá tettem abbéli szándékomat, hogy megcsináljam a tripla koronát. Hihetetlen élményben volt részem Indianapolisban 2017-ben, és a szívem mélyén tudtam, hogy vissza kell térnem oda, ha lehetőségem adódik. Rendkívül örülök, hogy ez a McLarennel együtt jöhet össze. Mindig is ez volt az elsődleges választásom, ha a csapat így dönt, szóval boldog vagyok, hogy ez történt. Ez egy kemény verseny és a legjobbak ellen kell megküzdenünk, szóval óriási kihívás lesz, de ezért versenyzünk. Az egyik, amit a leginkább várok, hogy újra láthassam a fantasztikus rajongókat.”

Fotó: Chris Owens/IndyCar Media


Hozzászólások