F1

Alonso: „Már csak két futam, és vége”

A korábbi kétszeres F1-es világbajnok tisztában van vele, hogy mindössze két verseny adatik már csak meg a számára, és a McLaren pilótája lezár egy fejezetet a pályafutásában. Ám egyelőre nem akar a búcsúról hallani, abban bízik, hogy a hétvégi Brazil Nagydíjon képes lesz maradandót alkotni.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Bármilyen hihetetlen, de mindössze két verseny van hátra Fernando Alonso F1-es karrierjéből. A McLaren kétszeres világbajnoka azt szeretné, ha ez a két futam örökké emlékezetes lenne a számára, és pontszerzésekkel tudná emlékezetessé tenni a búcsúját. Igaz, ahogy a spanyol klasszis elmondta, az abszolút nem biztos, hogy végérvényesen elköszön a Formula-1-től, ám most másra vágyik. Ez érthető is, hiszen a 37 éves pilóta az utóbbi négy futamon pont nélkül maradt – Szocsiban és Szuzukában a 14. helyen végzett, míg Austinban és Mexikóvárosban kiesett –, így ég a vágytól, hogy a búcsú szépre sikerüljön, és még egyszer utoljára bizonyíthassa kivételes képességeit.

„Interlagos egy fantasztikus és emblematikus pályája a sportágnak, ahova mindig nagy örömmel utaztam. Sok sikerben és sok kudarcban volt itt részem, de egy dologban mindig biztos lehettem, kiszámíthatatlan verseny várt itt rám” – jelentette ki a 32-szeres futamgyőztes spanyol, aki a 2005-ös és a 2006-os győzelmét követően 2007-ben éppen itt bukta el a zsinórban harmadik vb-címét, és 2012-ben ugyancsak Brazíliában maradt le az elsőségről.

„Eljött a búcsú pillanata, és azt szeretném, ha a csapat az utolsó két versenyemen rám koncentrálna, hogy nekem maximálisan csak a versenyzéssel kelljen foglalkoznom. Sajnos, ez nem sikerült az elmúlt futamokon, de remélem ezúttal egy hibátlan versenyhétvége vár rám, és meg tudom még egyszer mutatni a lelkes brazil rajongóknak, mire vagyok képes én, és mire képes az autóm” – állította Alonso.

Fotó: McLaren


Hozzászólások