MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Amerikai szabadkártyás pilóták Indianapolisban

A hétvégi indianapolisi futamon két amerikai versenyző is rajthoz áll tesztelés céljából.
Horváth Melinda 2013.08.13. 16:55:06
A két amerikai pilóta Blake Young és James Rispoli már a múlt pénteki teszten is ismerkedhetett a pályával. Young az Attack Performance Racing színeiben tér vissza, miután áprilisban egy csúnya bukást szenvedett el Laguna Secában, míg Rispoli egy Moto2 Mistral 610 GP Tech gépet próbálhat ki.

Ez elég izgalmas, hogy itthon, Amerikában egy világszintű eseményen teszem mindezt és éppen itt, az Indianapolis Motor Speedwayen”-kezdte a beszélgetést Young, aki már az idei szezon második futamán, Texasban is megmérettette magát. „A csapat csodálatos munkát végzett, hogy újjáépítsék a motort és a világ elitjei között szerepelhessek.”- fejezte be Blake.

Rispoli most debütál a világbajnokságon, mint kétszeres AMA SuperSport bajnok. „Ez kemény lesz”- mondta a Daytona Beach versenyzője.  „A világ legjobbjai ellen versenyzünk, én még ilyen motort nem láttam. Ezen a pályán még soha nem versenyeztem, úgyhogy jól jött a múltkori teszt, így találtunk némi sebességet és hátha fel tudjuk venni a harcot ezekkel a fickókkal. Azt hiszem, az első szabadedzés olyan lesz, hogy „Ó, ez szuper!” De igyekszem tőlük minden jót ellesni és némi tapasztalatra is szert tenni. Nem igazán tudom, hogy mire számítsak, így az első királykategóriás futamomon, de köszönöm mindenkinek, a GP Technek, hogy rám gondoltak és bemutathatom a tudásomat.”  -zárta mondandóját a SuperSport kétszeres  amerikai bajnoka.
 
Indianapolis a harmadik amerikai helyszín az idei MotoGP naptárban, Austin és Laguna Seca után.
Horváth Melinda
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast