MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Anthony West nyerni tudott Katarban, és szerződést hosszabbított

A legtöbb versenyző még csak a konditermekben edz a 2013-as szezonra való felkészülés jegyében, viszont Anthony West már keményen versenyez. A Qatar International Road Racing Championship második fordulójának mindkét futamát megnyerte.
2013.01.13. 17:29:00
Anthony West felhőtlen hétvégét teljesített Katarban, a MotoGP szezonnyitójának helyszínén. Egy nemzetközi versenysorozat második fordulóján vett részt, ahol a közel-keleti túrájának részeként Bradley Smith is versenybe szállt. West egy Suzuki GSX-R 1000 nyergében megszerezte a pole-pozíciót, majd mind a két futamot megnyerte, méghozzá kényelmes előnnyel a birtokában. Bradley Smith egyébként az első versenyen második lett West mögött, a második pedig a Yamaha YZF-R1-esének technikai meghibásodása miatt kiállni kényszerült.
Anthony West
„Jó érzés volt, próbáltam a saját ritmusomban motorozni és a pályán maradni, ez azonban nagyon nehéz feladat volt, köszönhetően az egész nap tomboló szélnek. Boldog vagyok, nem kellett túl sokat küzdenem, hiszen megfelelően nagy előnyt sikerült kiépítenem a többiekkel szemben.”
Bradley Smith
„Volt egy kis problémám a kuplunggal, és a startom sem volt valami jó. Az első körökben hibáztam, és kifutottam a pályáról, időbe telt, mire visszatértem. Ezután jót csatáztam, remélem, hogy meg tudjuk oldani a kuplung problémáját, és a második versenyen közelebb kerülhet Westhez,” – nyilatkozta a fiatal brit az első verseny után. Mint utóbb kiderült, nem sikerült tökéletesen felkészíteniük a Yamaháját, és a második futamot már nem tudta befejezni.
 
Anthony West az előző szezon végén ért révbe, Malajziában és a következő héten, a hazai futamán, Phillip Islanden is a második helyen ért célba. Akkor úgy tűnt, olyan lendületet vehet, ami sokáig táplálhatja az önbizalmát, azonban az ausztrál hétvége után doppingbotrányba keveredett, és a valenciai szezonzárón már nem tudott rajthoz állni a csapatával, a QMMF Racinggel. A hétvégi, losaili sikerei után mégis szerződést hosszabbíthatott a csapatával, így esélye lehet megismételni, vagy túlszárnyalni a tavaly év végén elért kiugró eredményeit.
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast