E-sport Egyéb

Áprilisban kiderül, kik az e-sport első magyar bajnokai

Március 28-án indul az első magyar nemzeti e-sport bajnokság rájátszása, majd az áprilisi döntőben öt népszerű videojáték – a League of Legends, a CS:GO, a PUBG, a Hearthstone és a Rainbow 6:Siege – legjobbjai között közel 14 millió forint pénzdíjat osztanak ki.
Egy friss kutatás szerint Magyarországon 425 ezren játszanak videojátékokat, s a rohamléptekkel fejlődő hazai e-sport közel 24 milliárd forintos forgalmat generál évente. A Magyar E-sport Szövetség 2017-ben alakult, s jelenleg 20 tagszervezettel működik. Ahogy azt Bíró Balázs elnök elárulta, fő céljuk, hogy megmutassák, az e-sport egy olyan feltörekvő sportág, amely helyet kér a hagyományos sportágak között. Feladatuknak tekintik a terület átfogó szabályozását annak érdekében, hogy szervezett keretek között bonyolítsák le a legkedveltebb videojátékok hazai bajnokságát, valamint lehetővé tegyék a magyar e-sportolók nemzetközi szervezetekben és versenyeken való képviseletét.

Tavaly ősszel az osztályozó kupákkal indult hazai e-sport bajnokságon összesen 1936 játékos vett részt, közülük 204-en egyénileg, 1732-en csapatban. A négy csapatjátékban versenyző 378 csapat közül 40 gárda került be az alapszakaszba – ez január 15-én rajtolt –, míg az egyéni játékosok közül 16 jutott be az első szezonba.

A rájátszás március 28-án kezdődik és április 14-én zárul, a végső megmérettetésre április végén, élő helyszíni döntőben kerül sor, ahol kiderül, hogy a fináléba jutott összesen huszonkét csapat és négy egyéni játékos közül kik lesznek az első e-sport szezon bajnokai. A League of Legends és a CS:GO játékban 3,5-3,5 millió, a PUBG-ban 2,6, a Rainbow 6:Siege-ben 3,1 a Hearthstone-ban pedig 1 millió forint pénzdíj talál gazdára a legjobbak között.

Forrás: MTI; Fotó: Pexels


Hozzászólások