Moto3

Arenas nyerte a Moto3-asok futamát

A bajnoki éllovas újabb futamgyőzelmet szerzett, mögötte Masia és McPhee a sorrend a büntetések után.
A futamok sorát a Moto3-asok kezdték meg az első spielbergi hétvégén, Khairul Idham Pawi pedig sérülés miatt kihagyta a futamot. A rajtot a világbajnoki éllovas Albert Arenas kapta el a legjobban, mögötte Raul Fernandez és Celestino Vietti fordult el az első kanyarban. Az első kör végén már John McPhee állt a harmadik helyen, az első három pedig egy kisebb előnyt szerzett, a negyedik helyen Vietti állt, mögötte Gabriel Rodrigo és Tony Arbolino következett. A harmadik körben Fernandez és McPhee is megelőzte Arenast, így visszazárkózott a mezőny az első hármasra. A verseny ötödik körében Darryn Binder jelent meg a hetedik helyen, aki a 22. pozícióból rajtolt. A verseny hetedik körében Barry Baltus esett el, míg Darryn Binder átvette az első helyet Deniz Öncütől.

A verseny feléig Öncü, Vietti, Arenas és Binder magabiztosan tartotta az első négy pozíciót, majd Jaume Masia egy kör alatt a kilencedik helyről az élre jött előre. Masiát azonban Öncü és Arenas is visszaelőzte, valamint Ai Ogura és Ayumu Sasaki bejöttek az első ötbe. McPhee és Fernandez az első körök után visszább vett és a középmezőnyben motoroztak, azonban a verseny utolsó harmadára visszazárkóztak az első pozíciókra. Négy körrel a verseny vége előtt Sasaki kapta meg a hosszú körös büntetést, elsőként az élmezőnyből.

Az utolsó körökben az első tíz versenyző ellépett a mezőnytől, Masia állt az élen, mögötte Arenas és Tony Arbolino volt a sorrend. Masia az utolsó körben kisebb előnyre tett szert, Arenas és Ogura azonban elkapta a spanyolt, végül Arenas nyerte a futamot, mögötte Masia és Ogura a sorrend. A top10-be Binder, Vietti, McPhee, Arbolino, Öncü, Fernandez és Suzuki fért még be. A befutó után Ogura, Binder és Vietti is büntetést kapott, így McPhee a dobogón.

A futam végeredménye:


Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások