Moto3

Arenas tartalékolt a verseny végére

A spanyol versenyző már a verseny korábbi szakaszától elkezdte figyelni a többiek tempóját, és tudatosan rákészült az utolsó körökre.
Remekült alakult Albert Arenas hétvégéje Katarban. A spanyol versenyző már a Moto3-as futam elején megmutatta nagyon erős tempóját, majd a tartalékait felhasználva nem engedett John McPhee nyomásának az utolsó körökben sem. Az Aspar Team Gaviota motorosa ezzel pályafutása negyedik győzelmét szerezte, de ami talán még ennél is fontosabb, hogy ezzel megszületett a KTM 100. sikere is a gyorsaságimotoros-világbajnokságon (természetesen több kategóriát figyelembe véve). Arenas így nyilatkozott győzelméről a Crash.net szakoldalnak:

„Erre nincsenek szavak. Hihetetlen versenyt teljesítettünk, ez volt a karrierem és életem legjobbja. Minden egyes kört élveztem az elejétől kezdve, és mindent beleadtam. Amikor bekerültem néhány ember mögé, akkor láttam, hogy hozzájuk képest van egy kis tartalékom. Nem voltam ideges, csak ki akartam hozni a motorból és magamból a lehető legtöbbet. Ez a KTM 100. győzelme, szóval nagyon sokat jelent nekik is.”

Az osztrák gyártó motorsportfőnöke, Pit Beirer is csak méltatni tudta Arenasék teljesítményét, valamint természetesen megemlítette a Moto2-es sikert szállító Tetsuta Nagashimát is: „A motorunknak sose kedvezett a katari pálya, így ez a győzelem rengeteget jelent. Minden követ megmozgattunk az elmúlt hónapokban, hogy a Moto3-as gépeinkkel előrébb lépjünk. Teljesen újragondoltuk a vázat, és a motorblokkban is sok apró módosítást hajtottunk végre. Úgy tűnik, hogy kifizetődött, úgyhogy ezért nagyon boldogok vagyunk.”

„Szeretném megköszönni a csapatnak ezt a remek munkát, hiszen megszereztük a 100 futamgyőzelmünkben aszfalton. Emellett köszönet illeti Albertet is, hiszen ő hozta össze ezt a siker az Aspar Team Gaviota csapattagjaival. Igyekszünk folyamatosan kihívás elé állítani az ellenfeleket ebben a kategóriában is, hiszen a Moto3 nagyon fontos számunkra. Gratulálok Tetsutának és Akinak (Ajo- a szerk.), hiszen ők is csodálatos sikert értek el ezen a hétvégén.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások