MotoE

Átalakított naptárral, de még idén elindul a MotoE

Bár az éjszakai tűzeset miatt a szezonnyitónak szánt jerezi fordulót már biztosan törölni kell, a szervezők kijelentették: mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb elindulhasson az elektromos világkupa.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a MotoE jerezi tesztjének első éjszakáján, március 14-én hajnalban tűz ütött ki az összes versenygép által használt garázsban, amelyben a szervezők közlése szerint a „felszerelések nagy része” megsemmisült: a legtöbb sajtóértesülés szerint ez azt jelenti, hogy mind a 18 motor a lángok martalékává vált. Továbbra is zajlik a vizsgálat annak kapcsán, mi okozhatta a tüzet, ám a szervezők kora délutáni közleménye megerősítette: egyetlen motort sem töltöttek éppen a tűz keletkezésének pillanatában.

Ugyanaz a közlemény számol be arról is, hogy az érintettek mindent megtesznek annak érdekében, hogy még 2019-ben, a lehető leghamarabb elindulhasson a MotoE Világkupa első szezonja. Az viszont már biztos, hogy a május elejére tervezett első forduló elmarad Jerezben, így átalakított versenynaptárral rajtolhat el az évad.

A Motorsport.com úgy tudja, arra már reális esély van, hogy a második állomásnak szánt Le Mans-i futamot megrendezzék a MotoGP Francia Nagydíjának keretein belül. Ezt követően a Sachsenringen, Spielbergben és Misanóban kísérné el a gyorsaságimotoros-vb-t az elektromos sorozat, ám mivel a szervezők állítólag ragaszkodnak ahhoz, hogy öt fordulóból álljon az idény, egy plusz helyszínt is beiktathatnak a menetrendbe. Az átalakított versenynaptárt később hozzák majd nyilvánosságra.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások