WTCR

Aurélien Panis is a Comtoyou Audijával folytatja

Alig pár órával azt követően, hogy Denis Dupont révén bejelentették az első WTCR-s pilótát, a Comtoyou Racing most megnevezte a belga pilóta egyik csapattársát is.

A korábban formulaautós szériákban induló Aurélien Panis 2017-ben váltott túraautózásra, méghozzá a Zengő Motorsport WTCC-s alakulatának színeiben. Az egyszeres F1-es futamgyőztes Olivier Panis fia aztán szezon közben elhagyta a magyar csapatot, amellyel mindössze két pontot tudott szerezni, majd a TCR International Seriesben próbált szerencsét, ahol a Boutsen Ginion Racing által indított Hondával futamot is tudott nyerni a fiatal francia.
 
Várható volt, hogy a tavalyi év után Panis idén megpróbálkozik az új WTCR Túraautó Világkupában rajthoz állni, a Comtoyou Racing pedig le is igazolta őt, így az egész mezőnyben elsőként bejelentett Denis Dupont mellett ő is egy Audi RS3 LMS-t fog vezetni 2018-ban. Azt még nem tudni, hogy a csapat eredeti tervei szerint lesz-e egy harmadik autójuk is a rajtrácson, s ha igen, ki ülhet majd bele – a kétszeres TCR-bajnok Stefano Comini lehet a fő esélyes, hiszen már tavaly is náluk ment a TCR-ben.
 
„Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy csatlakozhatok a Comtoyou Racing csapatához és az Audihoz a WTCR idei szezonjára” – nyilatkozta Panis, akinek szavait a TouringCarTimes.com idézi. „Az első túraautós évem után az volt a célom, hogy ebben a nemzetközi sorozatban indulhassak, éppen ezért örülök, hogy egy versenyképes és profi csapathoz igazolhatok, ahol képes leszek a mezőny elejében harcolni. Már nagyon várom, hogy megismerkedjem az Audival és elkezdődjön az új szezon.”

Fotó: WTCC Media


Hozzászólások