Az Alstare Ducati reménykedve várja Assent

Mint arról korábban már beszámoltunk, az Alstare Ducati csapata egy kétnapos privát teszten vett részt Jerezben annak érdekében, hogy Carlos Checa és Ayrton Badovini a korábbiakhoz képest versenyképesebb legyen a soron következő nagydíjon.
Forgó Ariel János 2013-04-18 13:21:56
Aligha lehet azt mondani, hogy a Ducati 1199 Panigale eddig beváltotta volna a hozzá fűzött reményeket, amivel értelemszerűen az Alstarenál is tisztában vannak, hiszen különben nem utazott volna el a csapat a feljebb említett privát gyakorlásra. Carlos Checa és Ayrton Badovini az előző két versenyen tapasztalat gondokra próbált megoldást találni Jerezben, azonban, hogy ez valóban sikerült-e az csak a következő, asseni viadalon derül ki. Az Alstare Ducati két pilótája az eddigi négy verseny során két tizedik, egy nyolcadik és egy hetedik helyet tudtak felmutatni. Mindezt egyébként Aragónban érték el, hiszen Phillip Island-en Badovini rajthoz sem tudott állni, míg Checa az első futamon bukott, a második versenyt pedig sérülései miatt kénytelen volt kihagyni.
 
Carlos Checa:
„Két igen fontos tesztnapon vagyunk túl, amit arra használtunk, hogy jobban megértsük a motor reakcióit és viselkedését. Szerencsére az időjárás a mi oldalunkon állt, így lehetőségünk nyílt a motor elejével és hátuljával is foglalkozni. Összességében véve elégedett vagyok az elvégzett munkával. Sikerült egy olyan beállítást találunk, ami nekem nagyon tetszik, ez pedig nagyon fontos, hiszen így Assenben egy jó alappal a kezünkben kezdhetjük majd meg a munkát.”
 
Ayrton Badovini:
„A teszt kulcsfontosságú volt, amely lehetővé tette, hogy a motorunkon dolgozhassunk és egyúttal javítsunk rajta. Lényegében a tapadással és az elektronikával foglalkoztunk, mivel szeretnénk, ha használt gumikon is jó tempót tudnánk menni, és végig ugyanolyan jó lenne a tapadás. Sajnos Aragónban pont ezzel volt a legfőbb problémánk. Kipróbáltunk pár beállítást és rengeteg információt gyűjtöttünk, amelyek Assenben a hasznunkra lehetnek. Igen elégedett vagyok az elvégzett munkával, szóval már alig várom a következő versenyt.”
Forgó Ariel János
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast