Superbike

Az Aprilia Biaggi misanói indulásán dolgozik

Korábban is lehetett hallani már pletykákat arról, hogy a 2012 végén visszavonult többszörös világbajnok, Max Biaggi rajthoz állna szabadkártyásként a hazai futamán, ám most a német speedweek.com szakoldal exkluzív beszámolója megerősítette, hogy az Aprilia valóban azon dolgozik, hogy a „Kalóz” ott lehessen a rajtrácson Misanóban.
A Superbike világbajnokság idei szezonja óriási szenzációval kezdődött, amikor a Ducati bejelentette, hogy a háromszoros vb-győztes Troy Bayliss helyettesíti a Phillip Islanden megsérült Davide Giuglianót. Már akkoriban is lehetett hallani olyan pletykákat, hogy egy másik visszavonult „nagy öreg”, Max Biaggi is visszatérhet a szezon folyamán, méghozzá szabadkártyásként egyik hazai versenyén, Misanóban. A mindig jól értesült és tekintélyes német speedweek.com szakportál most kiderítette, hogy valóban jó esély van az olasz legenda szereplésére az Apriliánál:
 
„Még semmi sem biztos, de jól alakulnak a dolgok. Ha a feltételek rendben lesznek, indulni fogok. Június 1-jéig mindennek el kell rendeződnie” – nyilatkozta Biaggi, míg az Aprilia csapatmenedzsere, Dario Raimondi több részletet is elárult ezzel kapcsolatban: „Szeretnénk egy harmadik gyári motort indítani Max számára, más szponzorokkal és más dizájnnal. Ezt egy jó lehetőségnek tartjuk a bajnokság népszerűsítésére, és hogy a rajongóknak valami különlegességgel szolgáljunk Misanóban.”

Biaggi négy 250 köbcentis és két Superbike világbajnoki cím után 2012 végén akasztotta szögre a bukósisakját, ám a sporttól azóta sem távolodott el, hiszen többször is tesztelt az Apriliának, emellett televíziós szakértőként dolgozott a versenyhétvégéken. Éppen ezért Raimondi szerint a „Kalóz” indulását nem lehet összehasonlítani Bayliss visszatérésével: „Max feltételei sokkal jobbak. Ez nem egy olyan döntés, amit a verseny előtti éjszaka hoztunk meg amiatt, mert valaki megsérült. Max tesztelt nekünk, folyamatosan készül, rengeteget edz Supermotóval” – mondta a menedzser, aki a pilóta esélyeit firtató kérdésre így válaszolt:
 
„Nem lesz egyszerű az élmezőnyben lennie. De Max folyamatosan a versenyzésre gondol. Láttuk Giugliano visszatérésénél, hogy egy pilóta egy ilyen súlyos sérülés és három hónapos kihagyás után visszatérve is versenyképes tud lenni. Miért ne sikerülne ez Maxnak is Misanóban? Egy jó motoron fog szerepelni, és egy olyan pályán, amit nagyon szeret. Amikor legutoljára ott járt, mindkét futamot megnyerte. Érdekes lesz. Nem gondolkodunk dobogós helyezésben, inkább csak egy jó show-t szeretnénk nyújtani. Még nem tudjuk megerősíteni az indulását, de keményen dolgozunk azon, hogy minden összeálljon. Négy héttel a verseny előtt mindennek készen kell állnia ehhez.”


Hozzászólások