E-sport F1

Az F1 virtuális nagydíjakkal pótolja az elhalasztott versenyeket

Miután a Formula-1-es szezon első versenyeit vagy törölni, vagy halasztani kellett, a királykategória úgy döntött, hogy virtuális formában azért megrendezi az elhalasztott futamokat.
Többek között valódi F1-es pilótákkal, vagy éppen eSport sztárokkal indul útjára az elhalasztott F1-es versenyek pótlásaként startoló virtuális bajnokság. Az első futamot március 22-én vasárnap teljesíti a mezőny Bahreinben, méghozzá az F1 2019-es PC verzióját használva.

A versenyzők az eredeti versenytáv felét teljesítik majd, ráadásul teljesen azonos teljesítményű és beállítású autókkal. A futamot a Youtube-on, a Twichen, valamint a Facebookon is lehet majd nézni. Az idén debütáló futamokat természeten nem tudják teljesíteni, így ezek esetében régi helyszíneket kell felhasználni. A melbourne-i verseny még a bajnokságon kívül került pótlásra, és többek között Lando Norris, Stoffel Vandoorne és Esteban Gutierrez is részt vett rajta. A versenyt végül nagy fölénnyel Bereznay Dániel nyerte.

„Nagyon örülünk, hogy egy kicsit közelebb kerülhet így az eSport az emberekhez. Megjósolhatatlan, hogy a rendes sportesemények mikor szórakoztathatják újra a nagyérdeműt, és most egy kicsit nagyobb a reflektorfény rajtunk. Az összes komolyabb sportliga kénytelen volt megállni, de így legalább láthatják a nézők, hogy szimulátoros téren milyen tehetséges emberek vannak” – idézi a Crash.net Julian Tannak, a Formula-1 ESportért és Digitális Bizniszért felelős vezetőjének szavait.

Fotó: Formula-1 Media


Hozzászólások