MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Az MV Agusta készen áll bevetni az F3 800 RR-t

Habár az MV Agusta az F3 675-ös modellje jóvoltából idén egyetlen motorral képviseltette ugyan magát a Supersport világbajnokságon, azonban 2022-re már egy másik versenygépükkel és egyúttal több pilótával készülnek.
Forgó Ariel János 2021.11.29. 20:12:27
Olvasási idő: 2 perc
Nemrég beszámoltunk róla, hogy a Ducati gyári Supersport csapata Jerezben tesztelte a 955-ös V2-es Supersport motorját, amellyel a szabályváltozásoknak köszönhetően jövőre a bolognaiak képviseltethetik magukat a Supersport világbajnokságon. Nem ők lesznek azonban az egyetlen olasz gyártó a sorozatban, hiszen akárcsak idén, úgy az MV Agusta jövőre is kíván motort indítani a 600-asok vb-mezőnyében. A nemrég véget ért szezonban kizárólag Niki Tuuli versenyzett az ő gépükkel az F3 675-össel, melyen ülve három dobogós helyet gyűjtött. Az MV Agusta 2022-ben – köszönhetően a feljebb már említett megváltozó szabályrendszernek – immáron az F3 800 RR-t kívánja harcba küldeni. Nem ez lesz viszont az egyetlen változás az ő házuk táján hiszen a Andrea Quadranti vezette istálló a „Corse Clienti” nevet „Reparto Corse” elnevezésre változtatja, mely egyúttal a teljes gyári támogatást is jelzi majd.
 
Mint elsőszámú versenyzővel, továbbra is Niku Tuulival számolnak, de további két pilótának is motort kívánnak adni. Az egyikük a török Bahattin Sofuoglu lesz, míg a harmadik versenyző nagy valószínűséggel a Moto2-ből érkező Lorenzo Baldassarri, aki a Gyorsasági Motoros Világbajnokság középső géposztályában MV Agusta vázas motorral ment idén. Akadnak azonban részletek, melyek pontosításra szorulnak, hívta fel erre a figyelmet Tuuli. „Még senki sem tudja a pontos szabályokat, és azt sem, hogy a Ducati, valamint a Triumph mennyire lesz jó.” – kezdte a finn a speedweek.com-nak adott interjúban. „Ezeket a motorokat már láthattuk más bajnokságban, azonban az koránt sem ugyanaz, mint amikor a világbajnokságon mész. A 800-as azt adhatja számunka, amire szükségünk van.” – mondta reménykedve Tuuli.

Fotó: World Superbike Media
Forgó Ariel János
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast