MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Az RNF Yamaha és a Gresini Racing nyitja a csapatbemutatók sorát 2022-ben

Egyelőre két királykategóriás istálló 2022-es csapatprezentációs időpontja ismert. Ezekre nem is kell sokat várni, hiszen mindkettőre januárban kerül majd sor.
P1race.hu 2022.01.03. 10:17:10
Olvasási idő: 2 perc
Nagyon úgy néz ki, hogy a MotoGP legnagyobb géposztályában régi-újnak számító Gresini Racing lesz az első olyan királykategóriás alakulat, mely megtartja 2022-es csapatbemutatóját. A Fabio Di Giannantonióval és Enea Bastianinivel felálló gárda idén Ducatikkal fog versenyezni, motorjaikról pedig 2022. január 15-én (szombat), az olaszországi Faenza városában (San-Marino és Bologna között félúton) rántják le a leplet. Ezt követően nem kell majd sokat várni a következő prezentációra sem, hiszen január 24-én, szintén Olaszországban (Verona) lesz az RNF WithU Yamaha bemutatója. Mint tudjuk ők a tavaly még Petronas Yamaha néven futó szatellit Yamaha istálló, akik 2022-ben az Andrea Dovizioso – Darryn Binder duóval állnak majd ki a rajtrácsra. Mindenképpen érdekes lesz mind a Gresini, mind pedig az RNF eseménye, már csak abból a szempontból is, mivel teljesen új színvilágra lehet számítani mindkét csapat motorjai kapcsán.
 
A Gresini Racing 2022-es versenyzőpárosa: Fabio Di Giannantonio (jobbra) és Enea Bastianini (balra)
 
A Gresini ugyebár az előző években az Aprilia partnereként a noaleiek versenymotorját futtatta, azonban mivel idén az olasz márka már önálló gyári csapattal indul majd, ezért értelemszerűen a Gresini Racing számára újdonságnak számító Ducatik eddig még nem látott színekben pompáznak majd. Az RNF Yamahánál a szponzorváltás adja a változás apropóját, hiszen ezáltal változnak a motorok színösszeállítási is. Az eddig megszokott Petronas kéket természetesen el lehet felejteni. Természetesen vélhetően a többi istálló csapatbemutatójára sem kell majd sokat várni, hiszen például a Ducati gyári gárdája viszonylag hamar meg szokta ejteni ezt a protokolleseményt. Emellett arról se feledkezzünk meg, hogy február 5-én kezdődik a 2022-es MotoGP szezon első jelentősebb eseménye, a kétnapos hivatalos sepangi teszt. Ezt egyébként január 31. és február 2. között megelőzni az ún. "shakedown-teszt", mely során csak az egyes gyártók hivatalos tesztversenyzői, valamint a királykategória újonc motorosai gurulhatnak pályára. 

Fotó: MotoGP Media
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast