WTCR

Azcona első sikerét aratta a Cuprával, Tassi a 11., Michelisz ütközött

A fiatal spanyol a jokerkör segítségével előzte meg a pole-ból induló Ma Qinghuát. Esteban Guerrieri dobogóval növelte előnyét az ütköző és nullázó Michelisz Norberttel szemben, míg Tassi Attila 11. helyen futott be.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A fordított rajtrács értelmében Ma Qinghua indulhatott az élről a WTCR második portugál versenyén, s a kínai meg is őrizte ezt a pozíciót Esteban Guerrieri és Mikel Azcona előtt. A vonatozásba a jokerkör vitt némi színt: Azcona a vezetést is átvette annak köszönhetően, hogy Ma jóval később állt ki, plusz még el is rontotta a kínai az ívet.
 
A magyaroknak nem alakult jól a verseny: Tassi Attila egy pozíciót rontva a 11. helyen haladt, míg Michelisz Norbert az egyik sikán előtti féktávon, majd utána is nekiütközött Kevin Ceccon autójának, így a pontversenyben második helyen álló hyundaios kénytelen volt kiállni a bokszba.
 
Azcona a jokerkör után már nem engedte ki a kezéből a vezetést, így saját maga, a PWR Racing és a Cupra idei első győzelmét szerezte. Ma Qinghua második lett az Alfa Romeóval, Guerrieri pedig harmadik – az argentin ezzel 31 pontosra növelte az előnyét a nullázó Michelisszel szemben. A dobogósokat Jean-Karl Vernay és Nicky Catsburg követte, Tassi pedig végül a 11. pozícióban is ért célba.
 
A 2. futam végeredménye:

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások