TCR

Backmané az első futam Oscherslebenben, Szabó Zsolt pontszerző

Felemás első versenyen van túl a M1RA Oscherslebenben: a bajnoki címért harcoló Luca Engstler feladni kényszerült a versenyt, viszont a távozó Nagy Norbert helyére beugró Szabó Zsolt pontszerző lett élete első TCR Europe futamán. A versenyt egyébként a hyundaios Andreas Backman nyerte.
Szombaton lezajlott a TCR Europe oscherslebeni fordulójának első futama. Egy műszaki hibával sújtott időmérú után hiába jutott Q2-be, csupán a 12. helyről várhatta a rajtot Luca Engstler, ami pedig a többi magyart illeti: a hétvégén a M1RA csapatától távozó Nagy Dánielt helyettesítő Szabó Zsolt a 21., a Zengős Tenke Tamás a 26. pozíciót szerezte meg az időmérő edzésen. A rajt után Lloyd vezetett Bäckman és Panciatici előtt. Szabó Zsolt a 12. pozícióig jött előre, míg Engstler belekeveredett a több rajt utáni csetepaté egyikébe és így defekt miatt a boxba kényszerült.
 
Meglepő módon ezúttal viszonylag csendes mederben zajlottak az események, az első negyed órában nem volt szükség a Safety Carra sem, egyedül Kajaiát intették ki a versenyből miután nem volt hajlandó letölteni áthajtásos büntetését. Az élen álló trió elhúzott a többiektől, egyedül Coronel tudta többé-kevésbé tartani a lépést velük. Szinte végig úgy nézett ki, hogy nem lesz a dobogós helyeken változás, ám Lloyd nem sokkal a vége előtt hibázott, ezzel visszacsúszott a harmadik helyre. Több helycsere már nem történt, így Bäckman, Panciatici és Llyod álhatott a dobogóra, míg a magyarok közül Szabó Zsolt a pontszerző 10. pozícióban zárt, Tenke Tamás pedig feladta a versenyt.

A futam közvetítése:


Hozzászólások