MotoGP

Bagnaia célja, hogy a legjobb újonc legyen 2019-ben

A valenciai és a jerezi teszten is a Pramac Racing színeiben bemutatkozó Moto2-es világbajnok volt a leggyorsabb a debütánsok közül, és ezt szeretné megtartani a szezon során is.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Egyelőre egyértelműen Francesco Bagnaia mutatja a legbiztatóbb formát a MotoGP-be érkező négy újonc közül: már Valenciában is ő volt a leggyorsabb, majd ezt Jerezben is megismételte, ahol kilencedikként zárt, ráadásul négy tizednél is kisebb volt a hátránya az éllovas Takaaki Nakagamihoz képest. Nem meglepő, hogy az olasz roppant elégedetten értékelt a Crash.net szakportál hasábjain:

„Nagy lépést tettünk csütörtökön a beállítások terén. Nagyon biztatóan alakultak a dolgok, és rendkívül boldog vagyok, mert ez az irány minden tekintetben jobbnak bizonyult. Az utolsó kipróbált beállítás jó kezdési pont lehet a következő évre. Bármit kértem Cristiantól, azt megkaptam, és pontosan ez az, amire minden versenyző vágyik. Egyelőre nagyon elégedett vagyok.”

A regnáló Moto2-es világbajnok nem is tagadja, hogy 2019-ben is szeretne a Joan Mir, Miguel Oliveira, Fabio Quartararo trió előtt végezni: „A célom jövőre egyértelműen az, hogy megelőzzem a többi újoncot, és már az is fontos volt számomra, hogy a tesztet a legjobbként zárjam. Ezt leszámítva igazából csak tapasztalatot szeretnék gyűjteni a következő évad során. Most jön a téli szünet, aztán februárban folytatjuk az első, sepangi teszttel. Az egy újabb nehéz pálya, ugyanakkor arra jó, hogy megértsük, hol is kell dolgoznunk.”

Bagnaia még a tesztek előtt úgy vélekedett, Jorge Lorenzóéhoz lesz hasonló a stílusa a Pramac Racing GP18-as Ducatiján, de vajon most hogyan vélekedik erről? „Pillanatnyilag Lorenzo és Dovizioso keveréke lehetek. Kanyarsebesség tekintetében egyértelműen Lorenzo, a kijáraton viszont inkább olyan, mint Dovizioso” – mondta el a VR46 Akadémia neveltje, aki saját bevallása szerint főként a féktávokon javult a jerezi teszt utolsó felvonásán.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások