Moto2

Bagnaia már idén is a MotoGP-ben indulhatott volna

Az olasz versenyző elmondása szerint volt már ajánlata a 2018-as évre is a királykategóriából, ám mivel elég erősnek érezte a motorját és csapatát, inkább a Moto2-es bajnoki címért való csatát választotta.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Francesco Bagnaia idén remek formát mutatva, 8 győzelmet begyűjtve megszerezte a Moto2-es világbajnoki címet. Az olasz egyáltalán nem bánta meg, hogy inkább maradt egy évet a középső géposztályban annak ellenére, hogy egy nevén nem nevezett csapattól ajánlatot kapott az idei szezonra is. Szavait a Motorsport.com szakoldal idézi:

 „Volt lehetőségem már 2018-ra is a királykategóriába szerződni, de úgy gondoltam, hogy jobb ötlet először megpróbálni megnyerni a Moto2-t, mert az egész csapatunk és a motorunk is készen állt a győzelemre. Aláírtam a Pramachoz és sok újságíró a fejemhez vágta, hogy minek igazoltak le engem, amikor még egyáltalán nem tudtam győzni ebben a kategóriában sem. Számomra azonban egyértelmű volt, hogy aláírhatok velük, mert a Ducati és a Pramac Racing jó lehetőséget adott nekem. Úgy gondoltam, hogy jobb, ha hamar letudom a szerződést és tisztán erre a szezonra koncentrálok. Szerintem ez is a győzelmem kulcsa volt, hiszen nem kellett a MotoGP-s folytatásra koncentrálnom és így megfelelően felkészülhettem a világbajnoki csatára. Talán ez volt az egyik legerősebb pontom idén.”

Amikor arról kérdezték az olasz versenyzőt, hogy szerinte mi volt a szezonjának kulcsmomentuma, akkor a jövőre már a Pramac Ducatival versenyző Bagnaia azt az Osztrák Nagydíjat emelte ki, ahol még az utolsó körökben is nagyon kemény küzdelmet vívott a bajnoki rivális Miguel Oliveirával: „Szerintem a bajnokságot Ausztriában nyertem meg, mert akkor vettem át a vezetést és onnantól nyomtam nagyon keményen Japánig, hogy Malajziára már ekkora különbséget alakíthassak ki. Az idei kedvenc győzelmeimet Katarban és Spielbergben arattam, hiszen ezek voltak a legfontosabbak.”

A VR46 Akadémia tagja természetesen a 2019-es szezonról és a királykategóriára való váltásról is beszélt: „A MotoGP-be való fellépésnél megint a nulláról fogok indulni, hiszen egy teljesen másik motoron fogok ülni. A Ducati mindent kérésemet meghallgatta és sokat dolgozott azért, hogy leigazolhasson. Számomra ez egy nagyon fontos dolog, hogy belekezdjek ebbe az új kalandba. Nekem az ő motorjuk a kedvencem, mert gyönyörű és az egyik legerősebb gép a királykategóriában. Nagyon örülök neki, hogy a MotoGP-ben folytathatom, de először meg kell értenem, hogy min kell változtatnom ehhez a kategóriához. Egyszerűen ki akarom hozni magamból a lehető legtöbbet. A világ legjobb motorosaival kell harcolnom, és ami számomra a legfontosabb, hogy Valentino (Rossi - a szerk.) is ott lesz a mezőnyben.”

Fotó: MotoGP Media

 


Hozzászólások