MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Bagnaia szerint az új Ducati prototípus „már versenyképes”

A 2022-es szezon igazi kihívást jelent majd a Ducati csapat számára, ugyanis 8 motorral képviseltetik majd magukat a rajtrácson. A gyári csapat pilótája, Francesco Bagnaia azonban úgy véli, nagyon jó motort raktak össze idénre az olaszok.
Dányi Gyöngyi 2022.01.02. 11:01:13
Olvasási idő: 2 perc
A tavalyi világbajnokságot ezüstéremmel záró versenyző elmondása szerint a 2021-es gép volt a tökéletes. Nem kellett sokat várnia, hogy kipróbálhassa leendő versenymotorját a novemberi jerezi teszten.

„Úgy gondolom a Ducati nagyon sok információt kapott tőlünk, versenyzőktől: tőlem, Millertől, Zarcótól és Martintól. Ami engem illet, egy könnyebb motort kértem, mert mindenki azt mondja, hogy a Ducati a legkönnyebb, leggyorsabb, és legjobban kezelhető versenygép.” – kezdi Bagnaia az Autosport’s Tank Slappers podcastjának adott nyilatkozatában.

„Nem mondom azt más motorra, hogy az a legjobb, mivel még nem próbáltam. Nagyon nehéz bármit is mondani más versenygépekről anélkül, hogy vezettem volna őket. Azért kértem könnyen vezethető motort, mert a legtöbb problémánk a gyors pályákon jelentkezik gyors kanyarokban. Az új vázzal egy kicsit jobban kezdtem, de nyilvánvalóan vannak itt is gyenge pontok. Biztos vagyok benne, hogy a mérnökök még fognak dolgozni ezen.”
Bagnaia elmondta, azonnal versenyre is kelt volna az új géppel: „A jerezi teszten a részidőnk hihetetlenül jó volt az új motorral, teli tankkal és közepes keménységű abroncsokkal.  Nyilván minden egyes alkalommal, ha új motorra ülsz, alkalmazkodni kell hozzá, de jól kezdtem. Nagyon sokat dolgoztam mindkét tesztnapon, minden rendben volt, a motor már versenyképes volt. Ha a verseny már másnap kezdetét vette volna, ezzel a motorral indultam volna. A mérnökök a csapatnál nagyszerű munkát végeztek, és remélem, hogy újabb meglepetéseket tartogat számunkra a maláj teszt is.”

Fotó: MotoGP Media
Dányi Gyöngyi
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast