Bajban a Gresini Racing, a Leopard lecsapna az esélyre

A Flex-Box lett volna a Gresini Racing MotoGP alakulatának főszponzora 2022-ben, viszont a hírek szerint a cég visszalépet a főtámogatói szerepkörtől, bizonytalan financiális helyzetben hagyva ezzel az olasz istállót.
P1race.hu 2021-09-21 13:14:46
A Gresini alakulat idén még az Aprilia tulajdonképpeni gyári csapataként van jelen a MotoGP-ben, de mivel a noaleiek 2022-ben már saját, önálló gyári gárdát indítanak (akárcsak a többi márka), ezért a Gresini Racingnek mással kellett szerződnie. Ennek nyomán egyeztek meg a Ducatival, így a Pramac és a VR46 mellett a Greisni lenne a bolognaiak harmadik szatellit csapata. Jelen állás szerint azonban talán az olasz gárda MotoGP-s indulása is veszélybe került, ugyanis bár a Flex-Box logisztikai cég vállalta volna a névadó szponzor szerepét, mégis ők visszaléptek ettől. A hírek arról szólnak, hogy ez akár veszélybe is sodorhatja a Gresini Racing indulását a 2022-es MotoGP szereplést illetően, ráadásul még úgy is, hogy a két versenyzőjük (Fabio Di Giannantonio és Enea Bastianini) jelentős mennyiségű, személyes szponzorációból származó pénzösszeggel is hozzájárult volna a csapatbüdzséhez.
 
Új főtámogatóról egyelőre nincsen hír, van azonban másik alakulatról, akik kapva kapnának a lehetőségen és akár a Gresini helyébe lépnének. A Moto3-ból ismert Leopard Racing célja egyébként is egy ideje az, hogy fellépjen a MotoGP-be (tárgyaltak az Apriliaval egy esetleges szatellit csapatról, azonban ez végül nem valósult meg), a Gresini Racinggel való történések pedig ezt segíthetik elő. Nincs azonban garantálva, hogy adott esetben a Leopard is a Ducatival szerződne, ami leginkább Bastianini helyére lehet hatással, ugyanis neki közvetlenül az olasz márkával van kontraktusa, vagyis a Ducatinak mindenképpen találnia kellene neki egy helyet. Persze erről most még nagyon korai beszélni, főleg, hogy Paolo Ciabatti, a Ducati MotoGP projektjének igazgatója úgy nyilatkozott nemrég a the-race.com portálnak, hogy a Gresini Racing a tervek szerint képviselteti majd magát a MotoGP-ben (és a Moto2-ben is).
 
Fotó: MotoGP Media
 
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend
Fast Lane

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
234
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
186
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
167
4
MotoGP
J. Zarco
Ducati
141
5
MotoGP
J. Miller
Ducati
140
Kövess minket
Podcast