E-sport Egyéb

Báldi Gergő az online bajnok, két M1RA-s utazik az élő döntőre

Vasárnap zárult a WTCR e-sport-bajnoksága idei kiírásának online szakasza: a sepangi első futamon Nagy Dávid első győzelmét szerezte, míg csapattársa behúzta a bajnoki címet.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A sepangi pálya virtuális változatán zárult a WTCR Esport 2019-es online bajnoksága, ahova Báldi Gergő az összetett éllovasaként érkezett meg, köszönhetően a Nordschleifén, Suzukában és Makaóban aratott győzelmeinek. A M1RA tehetsége pedig nem is engedte ki a kezéből a vezetést: az első futamon harmadik lett, míg a másodikon tizedik, ez pedig elegendő volt ahhoz, hogy 80 pontos előnnyel behúzza az online bajnoki címet! Báldi mögött Florian Hasse lett a második a pontversenyben, míg a címvédő szlovákiai magyar, Bánki Bence a harmadik.

De nemcsak Báldi miatt alakult sikeresen a maláj finálé, hiszen csapattársa, Nagy Dávid pole-t szerzett, s meg is nyerte az első versenyt, első győzelmét aratva a sorozatban. A második futamon hetedik lett, s ezzel Nagy is kiharcolta magának a jogot arra, hogy Báldi mellett ott legyen a sepangi élő, szimulátoros és pénzdíjas döntőben, amelyet decemberben a WTCR idényzárójával együtt rendeznek majd. A M1RA harmadik pilótája, Csuti Zoltán egy 13. és egy 11. helyezést szerzett vasárnap.

Persze további magyarok is érdekeltek voltak az első divízióban: Balazsin Márk egy 24. és egy 20., Dobsa Richárd egy 25. és egy 19., míg a Nice Gaming – N6 csapatát erősítő szlovák Juhász Krisztián egy 16. és egy 14. helyezéssel gazdagodott. Az alábbi videóban a teljes vasárnap esti esemény közvetítése visszanézhető a többi divízió küzdelmeivel együtt:

Fotó: M1RA Esport


Hozzászólások