E-sport Egyéb

Báldi Gergő: Győzelem és dupla dobogó Suzukában

Tovább folytatta remeklését a M1RA a WTCR e-sport-bajnokságában, amelynek összetettjében is immár a magyar játékos vezet.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A virtuális Suzukában került sor a WTCR Esports következő állomására, ahol a M1RA ismét három versenyzővel képviseltette magát az 1-es divízióban. Közülük a már a Nordschleifén is futamot nyerő Báldi Gergő az eddigi legerősebb hétvégéjét produkálta: az időmérőt a hatodik helyen zárta, onnan indulva nyerte meg az első versenyt, míg a második, fordított rajtrácsos viadalon a tizedik kockából startolva végzett ismét dobogós pozícióban a harmadik helyével. A dupla pódiummal ráadásul Báldi a bajnokságban is átvette a vezetést: a WTCR hivatalos honlapjának beszámolója szerint hétpontos előnnyel rendelkezik a szlovák színekben szereplő címvédő, Bánki Bence előtt.
 
De nemcsak ő remekelt a M1RA e-sport-csapatából, hiszen Nagy Dávid egy ötödik és egy tizenkettedik, míg Csuti Zoltán egy hetedik és egy ötödik helyezést gyűjtött be az ikonikus japán helyszín virtuális másán. Emellett természetesen volt más magyar érdekeltsége is a fordulónak: a Nice Gaming – N6 csapatából Leitner Norbert is kiválóan szerepelt, hiszen nyolcadik és hetedik lett a két futamon, szlovák társa, Juhász Krisztán pedig 24. és 16. helyekkel gazdagodott. Rajtuk kívül Dencs Attila, Balazsin Márk és Dobsa Richárd képviselte még a magyar színeket a Divízió 1-ben: ők sorban egy 10. és egy 26., egy 22. és egy 27., valamint egy 26. és egy 20. pozíciót gyűjtöttek. Az alábbiakban a teljes vasárnapi esemény visszanézhető a többi divízió küzdelmeivel együtt:


Hozzászólások