MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Barbera verziója a rendőrségi ügybe fulladt családi erőszakról

Talán azt már sokan tudjátok, hogy a múlt héten Hector Barberát, az Avintia Blusens versenyzőjét egy gyorsított eljárás keretei között családon belüli erőszak miatt elítélték. Aki nem hallott az esetről, annak azt kell tudnia, hogy Hector Barbera és a barátnője csúnyán összevesztek Jerezben egy szállodában, a balhé pedig sajnos erőszakig fajult.
2013.05.13. 19:45:57
A spanyol versenyző a jerezi nagydíj után, ahol a legelőkelőbb rajthelyet szerezte meg magának a CRT-sek között a kvalifikáción, a városban maradt kipihenni a barátnőjével a hétvége fáradalmait. A kikapcsolódás azonban nem sikerült éppen szokványosan, ugyanis veszekedés, majd verekedés és rendőrségi ügy lett belőle, később pedig a bíróságon kötött ki a pár. A motogp.com értesülései szerint, amelyekhez egy bírósági forráson keresztül jutottak, Barberát közmunkára ítélték, a meg nem nevezett barátnője pedig felfüggesztett börtönbüntetést kapott.
Hétfőn Barberix a következő nyilatkozatot közölte:

„A média különböző csatornáin megjelent hírekre reagálva szeretném tisztázni a május 9-én, csütörtökön éjszaka történt eseményeket.

Nem vagyok büszke a történtekre, úgyhogy most mindenkitől bocsánatot kérek, akiktől szükséges, különös tekintettel a családomtól, a barátaimtól és a kollégáimtól a csapatomnál, ők azok, akik valójában jól ismernek.

Ebben a helyzetben, feltételezve az én felelősségemet, úgy érzem (és ezt a bíróság is elismerte), hogy én is áldozat vagyok, és engem is bántalmaztak.

Az ellenem beadott bírósági keresetről értesülve azt a protokollt követtem, amit ezekben a szituációkban szoktak. Mind a ketten előterjesztettünk egy beadványt a bírósághoz, a törvényszéki szakértők pedig megvizsgálták az esetet, és a határozatuk szerint én okoztam a sérüléseket, de tisztelettel kezelve a dolgokat, szeretnék néhány részletet megosztani. A Jerezi Bíróság döntését mind a két fél elfogadta.
Hector már a Spanyol nagydíjon is monoklikkal, horzsolásokkal jelent meg, akkor azt mondta, edzés közben sérült meg

 
A partnerem oldalára állva foglaltam állást, nem csak azért, hogy véget vessek az eljárásnak, de azért is, mert igazságtalan bánásmódban részesültem a társadalom és a média részéről, érdemtelenül és igazságtalanul vádoltak meg olyan komoly bűnökkel, amelyek semmilyen szempontból sem állják meg a helyüket, az alapjuk pedig egyszerű pletyka.

Két lánytestvérem van, egyedüli fiúként velük nőttem fel, állandóan együtt voltunk; sohasem fordult elő velem, hogy bántottam volna egy nőt, vagy bárki mást. Teljes mértékben ellenzem a erőszakot, legyen szó nőről vagy férfiról. Úgy vélem, hogy ez kényes kérdés, és valóban rengeteg nő szenved emiatt, úgy vélem, hogy ebben a konkrét esetben is azt használták ki, hogy védi őket a törvény.

Ettől a pillanattól kezdve továbbra is változatlan állásponton kezelem az ügyet, és eltökélt szándékom, hogy továbbra is a megszokottaknak megfelelően folytatom tovább a sportkarrierem, a jövőbeni magyarázatokért a jogi képviseletem felelős.”
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast