Supersport

Barberával indul a Supersport-vb-n a Team Toth 2019-ben

Az év közepén Moto2-ről Supersport vb-re váltó spanyol versenyző 2019-ben a magyar csapat színeiben és az idén elsöprő fölénnyel az egész kategóriát letaroló Yamahával indul.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Miután 2018-ra nem kapott ülést a MotoGP-ben, Moto2-re váltott Hector Barbera, ám csak futamot teljesített és egyetlen egyszer sem ért el kiemelkedő eredményt. Ezután a spanyolt közúton történő ittas vezetés miatt kirúgták. Barbera számára ezután hosszú kihagyás következett, majd a szezon utolsó négy Supersport-vb versenyén részt vett a Puccetti Racinggel, és bár itt sem volt kiemelkedő a teljesítménye, azért határozottan jobban ment, mint a Moto2-ben.

Barbera azonban most a hivatalos Instagramm profilján bejelentette, hogy jövőre a Team Tothtal indul, így a magyar csapat egy rutinos versenyzővel tér vissza a Supersport-vb-re, ahol utoljára 2013-ban szerepeltek ráadásul a versenyzőnek nem ez lesz az első kalandja Tóth Imre csapatával, hiszen 2007-ben és 2008-ban összesen nyolc dobogót szereztek együtt a 250-es géposztályban. Barbera a Racesport.nl szakoldal hasábjain így értékelte az eseményeket:

„A négy versenyen nem sikerült jól a Puccetti Racing Teammel. Viszont legalább megtanultam, hogy hogyan is kell supersportos motorral menni és láttam, hogy ebben a géposztály a Yamaha az etalon. A célom mindig a győzelem és nagyon örülök, hogy jövőre Yamahával versenyezhetek, ráadásul a Team Toth színeiben. Nagyon jó élményeim vannak velük, hiszen még a 250-es géposztályban 2007-ben és 2008-ban nagyon jó eredményeket értünk el együtt.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások