MotoGP

Bastianini veszíthet egy tesztnapot

Enea Bastianini egyelőre nem tudott elutazni a március 5-én kezdődő katari teszt helyszínére, mivel az olasz motoros koronavírus gyorstesztje nem mutatott egyértelmű eredményt.
A regnáló Moto2-es világbajnok Luca Marini csapattársaként az Avintia Racing színeiben, egy GP19-es Ducati nyergében debütál majd a királykategóriában, azonban jelen pillatban úgy néz ki, hogy a tervezettnél egy nappal később. Habár a katari teszt március 5-i nyitónapján csak a gyártók hivatalos tesztversenyzői vehetnek részt, azonban rajtuk kívül még a kategória újoncai is pályára gurulhatnak, így köztük Bastianini is. Most úgy néz ki, hogy ezzel az egyébként igen hasznos lehetőséggel nem tud élni az olasz, ugyanis egy nem egyértelmű eredménnyel bíró koronavírus tesztet produkált, ami máris elegendő volt ahhoz, hogy ne egendjék repülőre szállni, illetve 24 órára karanténba helyezzék. Ezt követően természetesen újabb tesztelés vár majd a 23 éves pilótára.
Természetesen az esély még megvan rá, hogy Bastianini már pénteken felülhessen Ducatijára, azonban ahogy telik az idő, úgy egyre csökken ennek a lehetősége. A mostani teszt mindenki – kiváltképpen az újoncok – számára kiemelt jelentőséggel bír, hiszen bár az elmaradt sepangi tesztet a katari gyakorlás meghosszabbításával igyekeztek pótolni, de így sem sikerült azt 100%-osan helyettesíteni. Nem jött tehát jókor Bastianininek a kérdéses eredményű COVID teszt, hiszen így minimum további egy napot veszítethet az egyébként is karcsúbb tesztlehetőségből. Március 5-én, pénteken a tesztpilóták és az újoncok, szombaton azonban már a MotoGP legnagyobb géposztályának teljes mezőnye pályára gurul és megkezdi az aktív felkészülést a szezonnyitó futamra.

Fotó: Enea Bastianini facebook


Hozzászólások