MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Bautista beszólt elődjének – Szerinte Reddingnek jobban kellett volna teljesítenie a Ducatival

A Ducatihoz visszatérő Alvaro Bautista kifejtette, hogy szerinte Scott Redding jobb eredményeket is elérhetett volna az olasz márkával. A spanyol versenyző szerint ugyanis brit riválisa jóval tapasztaltabban érkezett a Superbike világbajnokságra, mint korábban ő maga.
P1race.hu 2022.01.14. 08:24:10
Olvasási idő: 2 perc
„Amikor 2019-ben a Ducatihoz jöttem, akkor még új volt a projekt és egyúttal az első szezon volt ezzel a motorral.” – kezdte a 37 éves spanyol a svájci speedweek.com-nak adott interjúban. „Ugyanakkor az én első évem is volt egy számomra új bajnokságban, más gumikkal, más pályákon. Azt feltételeztem tehát, hogy az utódom legalább olyan eredményeket ér majd el, mint én. Úgy tűnik azonban, hogy többet botladoztak, mint arra számítottam. Azt mondhatom, hogy nekem akkoriban egy kiváló szezonban volt. Nehéz az ilyesmit túlszárnyalni. Reddingnek volt már egy év tapasztalata a motorral a brit Superbike-ból, vagyis több tapasztalattal érkezett a világbajnokságra, mint én. Neki tehát kedvezőbb feltételei voltak ahhoz, hogy legalább olyan eredményeket érjen el, mint én. A motor is jobb volt egy év fejlesztést követően. Túl sokat azonban nem gondolkoztam azon, hogy az említett versenyző mit is ért el. Talán sokkal inkább a Ducatinál dolgozók számítottak jobbra, mintsem én. A valóság azonban az, hogy egyáltalán nem könnyű nyerni a Superbike-ban.” – szögezte le Bautista, majd így folytatta:
 
„Az első évem első tizenegy versenyét megnyertem, emiatt úgy tűnt, hogy könnyű győzni. Én azonban ezt sosem gondoltam. Nagy szerencsém volt akkoriban, hogy rögtön olyan jól éreztem magam a motoron és képes voltam gyors lenni. Mégis az első évemről van szó, több tapasztalatra volt szükségem mind a motorral, mind a gumikkal, mind pedig a mérnökökkel. Elkövettünk néhány hibát, hiszen adathiány miatt rossz döntéseket hoztunk. Most felkészültebbek vagyunk, szóval meglátjuk, hogy milyen teljesítményre leszek képes.” – mondta a 2006-os MotoGP 125ccm-es világbajnok. Alvaro Bautista két Hondánál eltöltött évet követően tér vissza a Ducati gyári istállójához, akikkel az általa is említett hatalmas sikereket érte el 2019-ben. A spanyol versenyző akkor újoncként kis híján megnyerte a világbajnoki címet, melyre eddig legutóbb még 2009-ben Ben Spies volt képes. Igaz az amerikai motoros nem a MotoGP-ből, hanem az AMA Superbike-ból érkezett akkor.

Fotó: World Superbike Media
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast