Superbike

Bautista: „Itt a szolidaritás ideje!”

A Superbike Világbajnokság versenyzője is megszólalt a koronavírussal kapcsolatban, és igyekszik felhívni az emberek figyelmét arra, hogy mit kell tenniük annak érdekében, hogy minél hamarabb láthassák a versenyzőket a pályán.
Alvaro Bautista is elmondta, hogy bonyolult ez a szituáció, amiben a versenyzők vannak, hiszen ő maga is csupán az edzés egy részét tudja csak elvégezni. Mindenkinek célszerű otthon maradnia, így ő is igyekszik ennek megfelelően cselekedni. Emellett azért talált pozitívumokat is az otthonlétben, de mint mások, ő is várja, hogy minél hamarabb visszatérjen a versenyzéshez. Bautista szavait a Crash.Net idézi:

„Azt mondanám, hogy most az edzés felét tudom elvégezni ahhoz képest, amit általában szoktam” – kezdte Bautista. „Szerencsére van egy kis tornaterem otthon, így tudok csinálni valamit, de nem tudok edzeni komolyabb szinten, vagyis motorozni, legyen az motokrossz, supermoto vagy flat track. A fizikai edzést meg tudom csinálni, de technikailag nem tudok fejlődni, csak normális, nem pedig speciális gyakorlást végezni. Mentálisan nem arra koncentrálok, hogy nem tudok motorozni, vagy pedig arra, hogy nem tudni mikor térhetünk vissza a versenyzéshez. Megpróbálom pozitív módon kihasználni az otthon töltött időt, hogy együtt legyek a kislányommal, ami nagyon jó érzés számomra.”

Bautista azon kívül, hogy otthon marad, és még edzeni sem jár el, megpróbálja több versenyzőtársával együtt felhívni követőinek figyelmét arra, hogy hozzájuk hasonlóan ők is így tegyenek.

„A legfontosabb dolog most az emberi élet, és az, hogy maradj otthon! Itt az idő, hogy másokra is gondoljunk, mutassunk egy kis szolidaritást,” – így gondolja a spanyol. „Remélhetőleg a betegek hamar felépülnek, és a versenyzés hamarosan újraindul, bizonyítva, hogy a helyzet visszatért a normális kerékvágásba. Egy nagy, virtuális ölelés mindenkinek! Ez egy furcsa helyzet, amelyet még soha nem tapasztaltunk. A vírus elsősorban az idősebb és törékeny embereket érinti, vagy akiknek már vannak más problémái. Ideje többet gondolni másokra, mint magunkra. Itt a szolidaritás ideje! Reméljük, hogy minél hamarabb javul a helyzet, és soha többé nem találjuk magunkat ilyen szituációban.”

Fotó: Honda Racing


Hozzászólások