Superbike

Bautista: „Más a Honda motorja, mint amire számítottam”

A spanyol ezt abszolút nem kritikaként rótta fel a márkának, és szerinte igazából csak a kezelhetőségen kell javítani.
Annak ellenére, hogy Alvaro Bautista szinte verhetetlennek tűnt 2019 elején a Ducatival, a többszöri hibázásai elvették tőle a bajnoki címre való esélyét, ráadásul úgy döntött, hogy márkát vált és a Honda gyári csapatához igazol, mely az idei szezonra tért vissza a Superbike-világbajnokságra. A spanyol versenyző most elmondta, hogy nagyon más a japánok motorja a bolognai márkáéhoz képest. Szavait a Bikesportnews szakoldal idézi:

„Őszintén szólva nem számítottam ekkora különbségre. A karrierem során a MotoGP-ben és tavaly a WSBK-ban is V4-es motorokkal mentem. Arra számítottam, hogy a soros négyhengeres géppel könnyebb dolgom lesz, mert mindenki ezt mondja. Én igazából nem tudnám megmondani, hogy könnyebb, vagy nehezebb, de teljesen más. Kicsit olyan a Honda gépe, mintha kétütemű lenne, és erre nem számítottam.”

„A motorblokk nagyon erős, és talán az egész gép legjobb része. Nem számítottam rá, hogy ilyen jó lesz, de a teljesítmény elég használhatatlan, hogyha nem tudjuk uralni.  Jelenleg még nem tudunk mindent beleadni, hogy teljesen kihasználhassuk ezt az erőt. Nagy szerencsénkre a Honda igyekszik, és rengeteget segítenek. Időközben folynak munkálatok az elektronikával is, hogy vezethetőbb legyen a versenygépünk. A HRC folyamatosan nagyon keményen dolgozik.”

Fotó: Honda Racing


Hozzászólások