Superbike

Bautista: „Nagy fejlődési lehetőség van még”

A spanyol versenyző szerint bőven kell még fejlődni, de sok pozitívuma volt a hétvégének. Amit külön kiemelt, hogy van még a motorban lehetőség, hogy tovább javuljanak.
Alvaro Bautista két hatodik hellyel kezdte a szezont a Phillip Islandi-i fordulóban, valamint egy bukással a Superpole futamon. Úgy gondolja, hogy a Honda még sokat tud javulni, ezért várja is a fejlődést a következő versenyig.

„Elég kár, mert normális körülmények között a legjobb ötben végezhettem volna. Javítottunk a motoron vasárnapra, így sokkal kényelmesebb volt az érzés. Pozitív hétvégén vagyunk túl. Nem vagyunk nagyon messze a többiektől, nagy fejlődési lehetőség van még a motorban. Kialakítottunk egy alapot, most pedig dolgoznunk kell, hogy javuljunk a következő versenyig.” – idézi Bautista szavait a Motorsport.com szakoldal.

A spanyol szerint, habár a meleg kihívás volt a Hondának, de a lassabb tempó miatt könnyebben tudott motorozni az élmenőkkel: „Szombaton az élmenőkkel tudtam együtt motorozni, csak pár előzés miatt időt vesztettem. Vasárnap is az élbolyban voltam, de akkor jóval lassabbak voltak a köridők. Könnyebb volt az elsőkkel tartani a tempót, de a körülmények nehezebbek voltak, főleg nekünk, mert még nem tökéletes a motor, emiatt érzékenyebb a változásokra. De az mindenképp pozitív, hogy láttam az élmenőket a versenyen.”

Bautista csapattársa, Leon Haslam, aki az első versenyen, az ötödik helyen ért célba, végül pedig egy 12. hellyel fejezte be a hétvégét, a következőket mondta: „Az én hibám okozta az esetet a második versenyen. Csalódott vagyok, mert úgy éreztem elég a tempó a dobogóhoz. Bár tudjuk, hogy ezen a pályán mindennek megfelelőnek kell lenni, a gumikopás, a motor menedzselés, stb., szóval ezért alakult így a hétvége. Az első versenyen végig ott voltunk az elejében, négy körrel a verseny vége előtt maradtunk le, szóval megvannak a hétvége pozitívumai, vasárnap viszont nehezebb volt. Végül boldog vagyok a tempóval, de jobban kell majd menedzselnünk a versenyeket.”

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások