Superbike

Bautista nem számít arra, hogy azonnal legyőzi Rea-t

A MotoGP-ből a Ducati Superbike-világbajnoki alakulatához érkező spanyol szerint hiába várják sokan tőle, hogy megszakítsa a kawasakis brit sikerszériáját, ez nem lesz olyan egyszerű feladat.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Az előző négy év Jonathan Rea-ről szólt a Superbike-világbajnokságon: mióta a már a Hondával is futamokat nyerő brit átült a Kawasakira, gyakorlatilag verhetetlenek az ellenfelek számára, évről évre egyre dominánsabban zsebeli be az újabb vb-címeket. 2018-ban már Carl Fogarty győzelmi örökrekordját is megdöntötte, sőt év végi elsőségekben is utolérte őt, egyeduralma miatt azonban egyre többen fordulnak el a szériától mondván, hogy unalmasak és egysíkúak lettek a versenyek.
 
Idén viszont Alvaro Bautista személyében egy a MotoGP-ben is bizonyított versenyző érkezik a mezőnybe, méghozzá ahhoz a Ducatihoz, amely 2015 óta a Kawasaki legközelebbi üldözőjének számít, ráadásul a bolognaiak új motorral is készülnek a szezonra. Sokan várják a spanyoltól Rea legyőzéséről, Bautista azonban úgy érzi, reálisan legfeljebb azt tűzheti ki célul, hogy időnként megszorongatja a britet – erről így beszélt a BikeSportNews.com szakoldal hasábjain:
 
„A teszt óta megvan az első elképzelésem, mire is számítsak. Az edzés többé-kevésbé ugyanolyan lesz, mint eddig. Még rá kell jönnöm, mire is lesz szükségem az első szezonomban. Három verseny lesz, plusz még a Superpole. Sokan azt mondják, hogy mivel a MotoGP-ből érkezem, azonnal győzni fogok, de ez nem lesz ilyen egyszerű. Olyan nincs, hogy csak idejövök és azonnal legyőzöm Jonathan Rea-t. Ő a valaha volt legjobb Superbike-versenyző, jól ismeri a csapatát és a motorját. Azt a célt tűztem ki magam elé, hogy időnként felvegyem vele a harcot, de már ez is óriási kihívás lesz.”

Fotó: Ducati Corse


Hozzászólások