Moto2

Beaubier mellett lesz Bastianini főmérnöke

Cameron Beaubier ötszörös amerikai Superbike bajnok jövőre a Moto2-ben húzza majd a gázt, nemrég pedig megtette első kilométereit új versenygépén. Az egyesült államokbeli motoros csapatfőnöke azt mondta, hogy már akkor elégedett lenne, ha új versenyzője top10-es helyezésekért harcolhatna.
Beaubier számára nem sikerültek rosszul az ismerkedő körök első Moto2-es tesztjén, hiszen a tizenkét versenyzős jerezi gyakorláson a hetedik legjobb időt motorozta, három tizeddel elmaradva például az egy ideig világbajnoki esélyes Bezzecchitől. Biztató kezdés ez az amerikainak, azonban csapatfőnöke ennek ellenére mondhatni kissé szerény elvárásokat fogalmazott meg új versenyzője kapcsán: “Nehéz válaszolni arra, hogy mit is várunk tőle. Az első évben nincsenek nagy igényeink felé ilyen szempontból. Először is nézzük meg, hogy a tervezett teszteket képesek leszünk-e teljesíteni.” – utalt ezzel Eitan Butpul a pandémia helyzetre, amely kapcsán az sem kizárt, hogy még a királykategória hivatalos februári tesztjét törölni kell. “Ez számára (Cameron Beaubier – a szerk.) sokat eldönthet. Azt gondolom, hogy a top15-ben tud majd harcolni, néhány futamon pedig a top10-ben.” – magyarázta a Tennor American Racing csapatfőnöke, aki ennél fogva a Moto2 2021-es legjobb újonca címért folytatott küzdelmet is elég nagy kihívásnak látja.
“Nyolc újonc lesz a mezőnyben, közülük pedig vannak páran, akik igen erősek. Ha Cameron képes top10-es helyezésekért küzdeni, akkor az már siker. Néhány futamon azonban ő is nagyon-nagyon erős lehet.” – nyilatkozta sokatmondóan Eitan Butpul, aki hozzátette, hogy a csapatösszetétel nem csupán a versenyzők tekintetében változik 2021-re. Joe Roberts helyére érkezett ugyanis Beaubier, mivel előbbi a Moto2-es világbajnok Enea Bastianini csapatához igazolt. Nem ez azonban az egyetlen közvetett összefonódás a két alakulat között, hiszen míg Roberts az Italrans Racing kedvéért eligazolt az American Racingtől, addig az olasz gárda, azon belül is Bastianini főmérnőke érkezik az amerikai csapathoz. “Luca Capocchiano, Enea Bastianini főmérnöke nálunk dolgozik majd, ezen kívül pedig új telemetria mérnökünk is lesz, aki pár szezont lehúzott a Superbike világbajnokságon, valamint az ausztrál Superbike-ban is dolgozott. Jól ismeri tehát a sportot, de nem ebből a paddockból való, amit azt jelenti, hogy új lendületet, szemléletet és ötleteket hozhat nekünk.”  Az American Racing másik motorosa, Marcos Ramirez idén teljesített újonc évét a Moto2-ben, így talán jövőre már lényegesen jobb eredményeket láthatunk tőle, kiváltképpen, hogy ő volt a jerezi teszt legjobbja.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások