Egyéb autósport

Beckmann nyerte az F3-as sprintfutamot

Elképesztő izgalmak után a német versenyző diadalmaskodott a Formula3-asok zárónapján Oscar Piastri és Dennis Hauger előtt.
Borús, ködös, és esős időben folytatódott és egyben zárult a Formula-3-as mezőny vasárnapi programja a Hungaroringen, a rajtot David Beckmann várta az élről, mögötte Clement Novalakkal és Dennis Hauggerrel. A piros lámpák kialvása után Beckmann jól el tudott jönni, a második helyre pedig Hauger jött fel, nem sokkal később pedig Beckmannt is sikerült megelőznie, a mezőny hátuljában pedig a tegnapi nap pórul járó Alexander Smolyar javított tíz helyet. Hátul pedig Cameron Das ütötte ki Lucas Dunnert, viszont semmi komoly nem történt, mindketten vissza tudtak térni a pánlyára.

Viszonylag nyugodt körök után az élen Beckmann folyamatosan lopta a távolságot HiTech-es versenytársától, azonban rögtön ezután Liam Lawsonnak állt le az autója motorgondok miatt az egyes kanyarban, így a versenybíróság beküldte a biztonsági autót a mentés idejére. Az újraindítás után Hauger megtartotta az első helyet, a negyedik pozícióért Bent Viscaal, Logan Sargeant, Richard Verschoor trió küzdött, egyelőre Viscaal sikerével, aki Novalakot is maga mögé utasította a pálya utolsó kanyarjában. A verseny felénél hatalmas felzárkózás után már a mezőny élén találta magát a holland, igyekeznie is kellett, hiszen a futam elején történt incidense miatt öt másodperces büntetést kapott.

A leintéshez közeledve Oscar Piastri előzte meg Haugert, a sorrend pedig innentől már nem is változott, Bent Viscaalt viszont ismét öt másodperc plusszal sújtották, hátul pedig Federico Malvestiti esett ki, a verseny pedig biztonsági autó mögött ért véget. A győztes David Beckmann, Oscar Piastri és Dennis Hauger előtt.

Az F3-as sprintfutam végeredménye:

Fotó: Formula-3 / Twitter
 


Hozzászólások